x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Munca pentru mediul înconjurător

Munca pentru mediul înconjurător

de Anca Scarlat    |    Diana Scarlat    |    08 Sep 2012   •   21:00
Munca pentru mediul înconjurător

Ecologistii adevarati sunt o "specie" destul de rara la noi in tara, desi fenomenul a luat amploare de multi ani, la nivel mondial. Cu toate acestea, au aparut si la noi profesionisti in domeniu, care vor sa faca o cariera reala din protejarea mediului inconjurator.

Nicoleta Teacu este inginer de mediu si vrea sa-si puna cunostintele in slijba celor care au nevoie de educatie in spiritul protectiei mediului sI sa duca la "adoptarea unui comportament verde'. Pentru a-si vedea visul implinit, a constituit Organizatia Mini Green Club, care are ca obiectiv educarea copiilor in spirit ecologist. Membrii organizatiei au elaborat materiale didactice pentru copii de varste diferite si organizeaza diverse evenimente menite sa atraga atentia cat mai multor copii si tineri, pentru a-i ajuta sa inteleaga ce inseamna viata intr-un mediu curat si cat de mult conteaza actiunile noastre pentru viitorul Planetei.

Nicoleta a pornit la drum in aceasta cariera, cu hotarare, inca de la inceput. Dupa liceul de Ecologie a urmat Facultatea de Inginerie a Mediului, iar debutul in aceasta meserie l-a facut la o companie de reciclare PET, ca Manager de Mediu. A facut o serie de cercetari in domeniul biogazului, in Anglia, apoi a fost consultant de mediu independent, pentru brokeraj materiale reciclabile. "Indrumatorul meu principal in acest domeniu a fost tatal meu, care a reusit sa-mi intipareasca ideea de natural. Ideea infiintarii asociatiei mi-a dat-o fiul meu, care, dupa un joc avut cu sora lui, numit "cine colecteaza corect selectiv', m-a prins ca am gresit intr-o zi si nu am pus gunoiul in locul corespunzator. Mi-a facut observatie si am inteles ca li se poate face educatie copiilor in acest spirit, pentru ca sunt foarte receptivi', spune Nicoleta Teacu.

Mini Green Club si-a inceput activitatea in luna februarie a acestui an, dar are deja "la activ' mai multe evenimente, precum un concurs Eco, organizat pe 5 iunie, pentru Ziua Mediului, la care au participat toate scolile din Caracal, starnind interesul a peste 500 de elevi. "Faptul ca cei mici ma intreaba pe strada de Furnicuta Riny, mascota noastra, ca vor sa o mai intalneasca la evenimente, ca parintii ma intreaba cum pot participa si ei, ma determina sa consider ca actiunile noastre au un impact benefic, mai ales la varstele lor', mai spune Nicoleta. Prin campaniile si activitatile dedicate protectiei mediului, Nicoleta Teacu si-a propus sa implice elevii in organizarea unor evenimente dedicate numai lor, care sa-i determine sa se simta mari si importanti si, de ce nu, sa-si aleaga o viitoare cariera in acest domeniu. "Vom face concursuri online si jocuri educative cu teme verzi, cu premii si excursii in aer liber. Le vom pune la dispozitie materiale didactice, atat pentru elevi, cat si pentru profesori, vom veni cu idei de actiuni si activitati educative ce pot fi implementate in scoli de catre dascali: jocuri, audituri, etc', mai spune reprezentanta organizatiei, care si-a pus cariera in slujba schimbarii de atitudine a romanilor fata de mediul inconjurator.

×