x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Muzeului Mina Minovici şi Casa Cesianu vor fi consolidate pe bani europeni

Muzeului Mina Minovici şi Casa Cesianu vor fi consolidate pe bani europeni

de Elena Stan    |    13 Iul 2011   •   13:45

Elena Udrea, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, si primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, au semnat miercuri doua contracte de finantare, in valoare totala de 23,5 milioane lei (5,7 milioane euro), pentru reabilitarea si consolidarea muzeului Mina Minovici si a Casei Cesianu.

Acestea sunt primele contracte de finantare prin Programul Operational Regional semnate intre MDRT si Primaria Capitalei.

"E un inceput si in scurt timp vom semna si reabilitarea Arcului de Triumf si a Observatorului Astronomic. Regiunea Bucuresti-Ilfov a mers cel mai greu, pentru ca au fost si intarzieri de depuneri de proiecte, dar s-a intarziat si evaluarea lor", a spus Udrea, dupa ce Oprescu a afirmat ca asteapta semnarea finantarii pentru cele doua proiecte. Reabilitarea si consolidarea muzeului Mina Minovici vor costa 14,99 milioane de lei (3,6 milioane de euro), iar consolidarea, restaurarea si conservarea Casei Cesianu necesita o investitie de 8,5 milioane de lei (2 milioane de euro).

Fondurile europene nerambursabile se ridica la 11,2 milioane de lei in cazul primului proiect si la 5,9 milioane de lei pentru cel de-al doilea. "Sunt convinsa ca domnul primar va incepe foarte repede procedurile de achizitie pentru ca din toamna sa incepem sa decontam", a mai spus Udrea.

×