x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ne asaltează polonezii

Ne asaltează polonezii

de Elena Stan    |    17 Mar 2008   •   00:00
Ne asaltează polonezii

TURISM ● Promovarea României atrage turişti străini
România a reprezentat un punct de atracţie pentru turiştii proveniţi din Polonia. Numărul turiştilor polonezi a crescut anul trecut cu peste 160%, ajungând la circa 200.000, faţă de 74.500 înregistraţi în 2006.


TURISM ● Promovarea României atrage turişti străini
România a reprezentat un punct de atracţie pentru turiştii proveniţi din Polonia. Numărul turiştilor polonezi a crescut anul trecut cu peste 160%, ajungând la circa 200.000, faţă de 74.500 înregistraţi în 2006.


Creşterile sosirilor din Polonia au fost înregistrate încă de la începutul anului, însă s-au intensificat din luna august când au crescut de 210% comparativ cu perioada similară din 2006. Dacă un turist polonez a cheltuit minim 300 de euro, atunci putem spune că din serviciile turistice oferite acestora, s-a câştigat peste 60 de milioane de euro.  "Cele mai vizitate şi cerute zone din România de către turiştii proveniţi din Polonia au fost capitala, Moldova şi Transilvania‘‘, a declarat Ioana Nan, directorul biroului de turism din Polonia. De asemenea, cei mai mulţi turişti au ales să vină pe cont propriu fără a apela la serviciile unei agenţii de turism. "Au făcut această alegere deoarece numărul tour operatorilor polonezi care au România în program este redus, iar cei care au oferte în România, au în principal în hoteluri din oraşele mari‘‘, a spus Ioana Nan.


ATUURI. Principalii factori care au stat la baza creşterii numărului de turişti veniţi în România din Polonia au fost evenimentele culturale organizate anul trecut, prezenţa la târguri internaţionale de turism, precum şi promovarea făcute de birourile de turism ale României din Europa. "Creşterea investiţiilor companiilor poloneze, prezenţa activă din punct de vedere cultural pe piaţa poloneză prin acţiunile Biroului de turism al României la Berlin şi al Institutului Cultural Român din Varşovia, care au suscitat interesul turiştilor polonezi şi a investitorilor‘‘, a explicat Ioana Nan.


ESTIMARE. "Probabil că anul acesta creşterile nu vor mai fi la fel de spectaculoase ca în 2007.  Am prezentat în nenumărate rânduri tour operatorilor români potenţialul acestei pieţe şi consider că la târgul de turism Tour & Travel din luna septembrie de la Varşovia, cel mai important târg de turism pe plan local, vom putea stabili câteva colaborări benefice. Menţionez că România este foarte atractivă pentru piaţa poloneză pe segmentul turismului cultural, de organizări de conferinţe, congrese şi excursii motivaţionale, dar şi pe segmentul de litoral, având ca mijloc de transport autocarul‘‘, a explicat Ioana Nan.

×
Subiecte în articol: economic turism