x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Noi intărzieri pe Bucureşti - Braşov

Noi intărzieri pe Bucureşti - Braşov

de Vali Blanaru    |    30 Aug 2007   •   00:00
Noi intărzieri pe Bucureşti  -  Braşov
Sursa foto: DAN MARINESCU/

Lucrările la Autostrada Bucureşti - Braşov pe tronsonul Moara Vlăsiei - Ploieşti vor intărzia din nou. Anunţul vine la doar două zile după ce constructorii au promis solemn ministrului Orban că vor termina lucrările mai repede cu şase luni.


Lucrările pe tronsonul de autostradă Moara Vlăsiei - Ploieşti al Autostrăzii Bucureşti - Braşov ar putea fi intărziate din nou in condiţiile in care Consiliul Judeţean Ilfov nu a eliberat autorizaţia de construire, deoarece Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNANDR) a intărziat cu predarea unor documente necesare in acest sens, au declarat ieri reprezentanţii consorţiului care realizează lucrările pe autostradă, citaţi de Rompres. Tronsonul Moara Vlăsiei - Ploieşti este realizat de consorţiul prieten preşedintelui Traian Băsescu format din companiile UMB Spedition - PA&CO International - Euroconstruct Trading 98 şi COM - AXA.


AMĂNĂRI SUCCESIVE. Firmele din consorţiu susţin că Consiliul Judeţean Ilfov nu va da autorizaţia de construire decăt atunci cănd CNANDR va preda planurile clare cu amplasamentele autostrăzii şi bornele kilometrice ce urmează să delimiteze traseul exact al construcţiei. Constructorii susţin că pentru porţiunea de autostradă care străbate judeţul Prahova a fost deja obţinută autorizaţia de construire, fiind predate schiţele finale de amplasament. Lucrările pe acest tronson, cu o lungime de 42 de kilometri, ar fi trebuit să demareze la inceputul verii. Au fost intărziate insă de problemele cu exproprierile şi de faptul că firmele care au căştigat licitaţia nu au depus la timp garanţia de bună execuţie. Pentru exproprieri pe tronsonul Bucureşti - Ploieşti al Autostrăzii Bucureşti - Braşov sunt necesare circa 83 milioane de euro.


Promisiuni de devansare a lucrărilor

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anunţat săptămăna trecută, după ce a inspectat lucrările la autostradă, că va rezilia contractele incheiate cu firmele care realizează tronsonul Moara Vlăsiei - Ploieşti dacă lucrările vor intărzia. Mai mult, Orban i-a invitat la discuţii pe constructori, unde s-au stabilit toate detaliile pentru predarea amplasamentelor, astfel incăt lucrările să se termine la 1 iulie 2009, mai repede decăt termenul stabilit iniţial, noiembrie 2009. La intălnirea cu ministrul, constructorii au declarat că nu mai sunt probleme, urmănd să fie rezolvate detaliile privind terenurile, astfel incăt autostrada să fie finalizată la timp.

×
Subiecte în articol: economic lucrările