x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Noi reguli pentru plățile online cu cardul

Noi reguli pentru plățile online cu cardul

29 Dec 2020   •   14:50
Noi reguli pentru plățile online cu cardul

O nouă directivă europeană, care vizează siguranța mai mare a plăților online cu cardul, va fi implementată în România din ianuarie 2021. Toți operatorii din sistemul de plăți electronice vor trebui astfel să solicite autorizarea plăților în doi pași.

Introdus cu scopul de a reduce fraudele din e-commerce prin adăugarea unui filtru de protecţie pentru clienţi atunci când fac o plată online, 3D Secure este un standard internaţional de securitate pentru plăţile cu cardul online.

„Concret, este vorba despre pagina securizată în care tu îţi introduci datele cardului atunci când vrei să faci plata online. Iar după ce ai apăsat butonul plăteşte, următorul pas în cazul ING este să autorizezi plata prin aplicaţia mobilă HomeBank în următoarele 10 minute. Este important să nu se închidă pagina comerciantului în această etapă. Odată deschisă aplicaţia HomeBank, va apărea o notificare din ecranul principal, de la care trebuie să continui conform instrucţiunilor”, se arată într-un comunicat ING.

Începând cu 1 ianuarie 2021 toate plăţile cu cardul efectuate la magazinele online din Europa, inclusiv România, vor trece prin fluxul 3D Secure şi autorizare a plăţilor cu minimum doi factori (ceva ce eşti – amprentă/face ID, ceva ce deţii – telefon/cartelă, ceva ce cunoşti – parolă/PIN), conform directivei europene.

Acest lucru înseamnă că unele tranzacţii ar putea fi respinse, în situaţia în care magazinul online de pe care vrei să faci cumpărături nu a implementat acest protocol de securitate.

Mediafax

×
Subiecte în articol: plati online card