x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Noi scumpiri la carburanți și alimente. Ce spune analistul financiar Adrian Negrescu

Noi scumpiri la carburanți și alimente. Ce spune analistul financiar Adrian Negrescu

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2023   •   14:00
Noi scumpiri la carburanți și alimente. Ce spune analistul financiar Adrian Negrescu
Sursa foto: Jupiterimages/Getty Images

OPEC a decis din nou scăderea producției de țiței, ceea ce a provocat creșterea prețului la carburanți și va aduce un nou val de scumpiri la alimente și servicii.

OPEC a anunțat că producția de petrol s-a redus cu peste un milion de barili pe zi, la care se adaugă și hotărârea Federației Ruse de a diminua extracțiile. 

"Spuneam că, în preajma sărbătorilor de Paște, și la pompă, în România, s-ar putea să vedem o creștere de prețuri, care, iată, devine aproape sigură, în condițiile în care petrolul se duce spre 85 de dolari pe baril. 

Și mă uitam acum, în piață, la niște estimări care merg către 100 de dolari pe baril, dacă nu vor există niște negocieri între OPEC, OPEC+ și ceilalți producători.

Mai simplu spus, ne așteaptă scumpiri la pompă. Din păcate, acest lucru va duce la creșteri de prețuri pentru tot ceea ce înseamnă produse alimentare, nealimentare, servicii.", a explicat Adrian Negrescu, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: scumpiri petrol adrian negrescu