x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O firmă olandeză cu afaceri în Ucraina vrea să cumpere Carpatica Asig

O firmă olandeză cu afaceri în Ucraina vrea să cumpere Carpatica Asig

17 Mar 2016   •   19:00
O firmă olandeză cu afaceri în Ucraina vrea să cumpere Carpatica Asig

International Insurance Consortium (IIC), o firmă olandeză cu afaceri în Ucraina, unde a preluat un asigurător local, a anunţat, joi, că a semnat un acord cu acţionarii Carpatica Asig pentru preluarea companiei de asigurări, aflată în prezent în procedură de rezoluţie.

Deşi există un acord semnat de către reprezentanţii consorţiului olandez, tranzacţia trebuie aprobată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Tranzacţia ar putea fi finalizată gata până la începutul verii, dacă sunt obţinute toate probările necesare. Investitorul olandez îşi asumă o majorare de capital care să plaseze firma în parametrii ceruţi de legislaţie privind lichiditatea şi solvabilitatea.

Firma olandeză, despre care nu există informaţii publice despre conducere sau acţionariat şi care nu are un site pe internet, a cumpărat recent firma de asigurări Providna, unul dintre cei mai mari asigurători din Ucraina, de la firma rusească Rosgosstrakh, potrivit presei ucrainene.

În prezent, toată fosta conducere Carpatica Asig  - Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Ilie şi Oprea Carabulea - este cercetată penal sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat. Persoanele în cauză sunt acuzate că ar fi ascuns rezultatele reale ale Carpatica Asig, inclusiv pentru a păcăli un potenţial investitor.

ASF a decis intrarea Carpatica Asig în rezoluţie, o situaţie similară insolvenţei, în 25 ianuarie 2016, pentru a evita falimentul societăţii de asigurări. În plus, autoritatea a retras aprobarea conducerii Carpatica Asig, care a fost înlocuită temporar cu Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Fondul a devenit administrator temporar al societăţii, având competenţa de a reprezenta asigurătorul. Carpatica Asig va fi auditată, penytru a se afla situaţia exactă a firmei de asigurări.

Sursa: news.ro

×