x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ofiţer SRI, pus la conducerea Aeroportului Kogălniceanu

Ofiţer SRI, pus la conducerea Aeroportului Kogălniceanu

de Cristian Anton    |    07 Iun 2017   •   14:10
Ofiţer SRI, pus la conducerea Aeroportului Kogălniceanu

Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa are, de câteva zile, un Consiliu de Administraţie (CA) provizoriu în care descoperim un personaj extrem de interesant. Răzvan Alexandru Radu este consilierul personal al secretarului de stat Dragoş Virgil Tutea, împrumută sute de mii de lei unor firme, deşi nu are venituri proprii şi este ofiţer al Serviciului Român de Informaţii (SRI). În rezervă, atât cât se poate vorbi despre agenţii care pot părăsi vreodată, „pe bune”, un serviciu de informaţii.

Noul CA de la Aeroportul Kogălniceanu este alcătuit din Oana Cristescu, Răzvan Alexandru Radu, Eugen Marin (din partea Ministerului Transporturilor), Voicu Cheţa (reprezentant al Fondului Proprietatea) şi Mirela Matichescu (din partea Consiliului Judeţean Constanţa). Cel care atrage atenţia în mod deosebit, paradoxal ţinând cont de statutul său profesional, este Răzvan Alexandru Radu, consilier personal al secretarului de stat Titea din februarie 2017. Radu era, practic, şomer în momentul angajării sale. Calitatea de asociat şi administrator la Paycenter SRL, din comuna ilfoveană Cornetu, nu poate fi luată în considerare, din moment ce firma specializată în intermedieri în comerţul cu produse diverse nu a raportat nici o activitate de la înfiinţarea sa, în 2015.

Specialist în terorism şi mass-media

Răzvan Alexandru Radu a fost ofiţer SRI în perioada august 2010- mai 2015, când a renunţat la cariera de ofiţer de informaţii la doar 28 de ani. În perioada 2010- 2012 a făcut un master în Ştiinţe Militare şi Informaţii la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu”- Facultatea de Informaţii, aprofundând problematici precum comunicarea în situaţii de criză, diplomaţia şi gestionarea crizelor, tehnici de negociere, sociologia receptării, comunicarea socială a emoţiilor, terorism şi mass-media. Noul administrator al Aeroportului Kogălniceanu a absolvit Academia SRI în 2010 cu licenţă în Ştiinţe Militare şi Informaţii după ce, în 2006, terminase cursurile Colegiului Naţional „Unirea” din Focşani, profil Uman.

Bani frumoşi de pe urma Nepi

Răzvan Alexandru Radu deţine un Audi A6 şi unul A8, nu are terenuri sau locuinţe, nu primeşte salarii de nicăieri şi se poate lăuda cu doar 1.296 de lei într-un cont la Banca Transilvania. Bancă la care trebuie să returneze, până în noiembrie 2017, un împrumut de 45.000 lei. Banii în casă îi aduce soţia sa, Taisia- 180.000 de lei anul trecut, ca manager în cadrul Nepi Investment Management SRL (fond de investiţii cu active de miliarde de euro în România), la care se adaugă dividendele de 136.980 lei încasate de la Landmark Real Estate Services SRL. O agenţie imobiliară înfiinţată în 2014 de Taisia Radu (fostă Barbu), cu acelaşi sediu ca firma „moartă” a soţului său, Paycenter SRL, radiată însă în mai 2016.

Investitor în cel mai mare depozit de flori din România

Separat de business-urile imobiliare ale soţiei sale, ofiţerul SRI Radu încearcă să-şi facă şi singur un drum în afaceri. Cu Paycenter SRL nu i-a ieşit deocamdată, chiar dacă a împrumutat firma inactivă cu 44.000 lei din buzunarul său. Mai inspirat a fost când a decis să investească în Flowers Market Holland SRL, firmă din Afumaţi care deţine cel mai mare depozit de flori din România. Spionul i-a acordat două împrumuturi în valoare totală de peste 68.000 de euro, dar nu ar trebui să aibă emoţii în ceea ce priveşte recuperarea banilor. Societatea controlată de brăileanca Mihaela Ghinea a raportat pentru 2016 afaceri de 25 milioane lei şi un profit de 1,3 milioane lei, fiind unul din cei mai mari comercianţi cu flori din ţară.

×
Subiecte în articol: ofiter SRI aeroport kogalniceanu