x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie OMV Petrom a investit 49 de milioane de euro în proiecte de responsabilitate socială

OMV Petrom a investit 49 de milioane de euro în proiecte de responsabilitate socială

06 Dec 2017   •   15:50
OMV Petrom a investit 49 de milioane de euro în proiecte de responsabilitate socială
Sursa foto: ROALD ARON

Compania OMV Petrom a investit în comunităţile din România 49 de milioane de euro, în cei 10 ani de când dezvoltă proiecte de responsabilitate socială /CSR/, potrivit unui comunicat al companiei.

 

În această perioadă, OMV Petrom a sprijinit proiecte din cinci domenii prioritare pentru dezvoltarea României - mediu, educaţie, sănătate, dezvoltare comunitară şi voluntariat.

'Am pornit la drum în urmă cu 10 ani, când domeniul responsabilităţii sociale era la începuturile sale în România (...) Pe viitor, ne dorim să continuăm să întărim principiile de business responsabil în strategia fiecărui departament, să ne axăm eforturile către principii de sustenabilitate economică, socială şi de mediu', a declarat Mona Nicolici, manager Sustenabilitate OMV Petrom, citata de agerpres.

În proiectele de educaţie OMV Petrom, în perioada 2007- 2017, peste 62.000 de elevi şi profesori au beneficiat de sprijinul companiei prin programele România Meseriaşă, Şcoala Petroliştilor, Tabăra Meseriaşilor, Tabăra din Ţara lui Andrei, Olimpicii Petrom, Leadership Autentic şi altele.

Prin proiectele de mediu ale OMV Petrom peste 700.000 de copaci au fost plantaţi în campaniile de împădurire "România prinde rădăcini" şi "Plantările din Ţara lui Andrei", acoperind peste 150 hecatare, au fost realizate 145 de acţiuni de monitorizare şi intervenţie de salvare a delfinilor din Marea Neagră şi peste 190.000 de persoane au fost informate despre protejarea mediului înconjurător.

Proiectele de dezvoltare comunitară au însemnat peste 200 de case şi 260 de şcoli construite sau reabilitate, 1,6 milioane de euro alocaţi proiectelor pentru comunităţi din România prin competiţiile Idei din Ţara lui Andrei, Oraşul Tău, Oraşul Petrom, Respect pentru Viitor, Şcoala lui Andrei şi 20 de afaceri sociale au fost create şi susţinute cu peste 700.000 euro în "Fabricat în Ţara lui Andrei".

De asemenea, compania a investit peste un milion de euro pentru reabilitarea şi dotarea a 36 de instituţii medicale, iar 56 de spitale au conectate la serviciul de telemedicină de urgenţă.

Peste 55.000 de voluntari, din care 12.000 de angajaţi OMV Petrom, s-au implicat în activităţile de CSR ale companiei, peste 4.700 de copii din medii defavorizate au primit cadouri de Crăciun de la angajaţii OMV Petrom, iar 200 de organizaţii neguvernamentale sunt susţinute anual prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit.

×