x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Oportunităţile lui 2013. Mizăm pe energie, pe bursă, poate pe agricultură, turism sau retail

Oportunităţile lui 2013. Mizăm pe energie, pe bursă, poate pe agricultură, turism sau retail

de IncomeMagazine    |    10 Ian 2013   •   11:10
Oportunităţile lui 2013. Mizăm pe energie, pe bursă, poate pe agricultură, turism sau retail
Sursa foto: michele piacquadio/Getty Images/iStockphoto

Pesimismul pare cuvântul de ordine al prognozelor economice pentru 2013. Cu toate acestea, viitorul nu este atât de negru precum pare pentru cei care caută oportunităţi cu orice preţ. Jurnaliştii Income Magazine au identificat zonele de investiţii cele mai profitabile în domeniile de referinţă ale activităţii economice.

Cu un leu care se poate deprecia până în apropierea nivelului de 4,75/euro, o creştere economică de maximum 2% şi cu o inflaţie care va continua să evolueze în afara intervalului ţintit de Banca Naţională, estimările analiştilor nu „creditează” o revenire sustenabilă a economiei româneşti în acest an.

Prin urmare, speranţele antreprenorilor privind identificarea şi valorificarea oportunităţilor de investiţii ar putea părea nişte simple himere de visători. Dar asta numai pentru cei neavizaţi, pentru că de la agricultură, imobiliare, comerţ, turism şi alte servicii şi până la energie, bursă şi piaţa financiar-bancară, ideile de investiţii aducătoare de profit nu ne lipsesc.

Câteva argumente: creşterea preţurilor la nivel global la produsele agricole ar putea atrage atenţia investitorilor în 2013 asupra milioanelor de hectare nefolosite din România. Oficial, un milion de hectare, neoficial, minimum două milioane de hectare zac necultivate în fiecare an, iar în contextul în care lumea are nevoie de tot mai multă hrană, achiziţia de terenuri pentru agricultură poate fi unul din pariurile anului 2013.
Rămânând tot în sfera imobiliară, în absenţa interesului sistemului bancar pentru finanţarea achiziţiilor şi dezvoltărilor din această zonă, sfaturile analiştilor oferite amatorilor de speculaţii pentru 2013 se îndreaptă cu prioritate către posesorii de bani în numerar.

Citeste intreaga analiza pe incomemagazine.ro

Citeste si
Campanie falsă de recrutare: Vezi cum au fost ţepuiţi nişte clujeni
Top 10 cele mai mari venituri din avocatură
4 alternative pentru cei care se plictisesc la muncă
Unde putem munci in UE



×
Subiecte în articol: oportunitati investitie energie