x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Orasanu confirma - Presiuni pentru averea de la Timpuri Noi

Orasanu confirma - Presiuni pentru averea de la Timpuri Noi

06 Noi 2006   •   00:00
Orasanu confirma - Presiuni pentru averea de la Timpuri Noi

Fostul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, confirma dezvaluirile publicate de Jurnalul National cu privire la interesele obscure privind distributia actiunilor in urma privatizarii societatii Timpuri Noi.

Potrivit lui Orasanu, citat de Mediafax, persoane din conducerea AVAS au facut presiuni pentru scoaterea uzinei Timpuri Noi de sub monitorizarea institutiei, astfel incat o parte din terenul firmei sa poata fi vanduta. Fostul sef al AVAS recunoaste ca "miza afacerii" consta in terenul pe care isi desfasoara firma activitatea, in suprafata de 5,5 hectare, evaluat la circa 30 de milioane de euro.

In 2003, Asociatia Salariatiilor (PAS) a cumparat 69,9% din actiunile companiei cu 1,1 milioane de euro si, dupa o majorare de capital ulterioara, a ajuns la 73% din titluri. Iesirea din monitorizare ar duce la desfiintarea PAS si la distribuirea actiunilor catre membri, dintre care sefii ar obtine pe cele mai multe. Actionarii ar putea decide vanzarea unor active, cu un profit de multe ori mai mare decat investitia in actiuni. Pe de alta parte, Timpuri Noi a beneficiat de un ajutor de stat autorizat de circa 17 milioane de lei, cu conditia restructurarii inclusiv prin reducerea capacitatilor de productie.

×
Subiecte în articol: economic