x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Cum ajută Menoo restaurantele să își pregătească meniurile pentru noile reglementări

(P) Cum ajută Menoo restaurantele să își pregătească meniurile pentru noile reglementări

14 Noi 2022   •   11:46
(P) Cum ajută Menoo restaurantele să își pregătească meniurile pentru noile reglementări

Conform unui ordin dat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, începând cu 20 decembrie, restaurantele şi fast-food-urile sunt obligate să afişeze în meniu ingredientele folosite care depăşesc 20 de grame. De asemenea, la fiecare preparat din meniu trebuie specificat numărul de calorii şi cantitatea de zahăr, grăsimi, sare, aditivi şi acizi graşi nesaturaţi. Această regulă este valabilă şi pentru firmele care fac livrările la domiciliu şi vor trebui să afişeze toate informaţiile pe site-ul de comandă.

O decizie contestată de antreprenori 

Pentru a putea specifica valorile nutriţionale sunt necesare analize de laborator costisitoare. De asemenea, schimbarea meniurilor este o investiţie considerabilă şi, totodată, dificil de aplicat, motiv pentru care decizia este intens contestată de cei care au afaceri în acest domeniu. În ciuda protestelor, ordinul va intra în vigoare din data de 20 decembrie, iar cei care nu vor respecta noile reguli riscă să li se suspende activitatea. 

O măsură care vine în sprijinul consumatorilor

Totuşi, aceasta este o veste bună pentru consumatorii interesaţi de un stil de viaţă sănătos care vor să ştie exact ce mănâncă sau ce comandă. Ei vor putea vedea, pe lângă ingrediente, caloriile şi valorile nutriţionale şi dacă produsele conţin sau nu agenţi alergeni. Astfel, vor putea face alegeri sănătoase şi vor beneficia de avantajul că nu mai trebuie să îşi calculeze singuri caloriile zilnice. Dacă vor comanda de la restaurant, le vor vedea în meniu!

Soluţia rapidă - meniurile digitale

În acest context, Menoo, un site dedicat meniurilor digitale pentru restaurante şi fast-food-uri, pare să fie cea mai bună soluţie. Astfel, meniul nu mai trebuie imprimat pe suport de hârtie şi adaptarea la noile reguli nu va mai fi foarte costisitoare. Menoo oferă un serviciu complet de administrare și personalizare a meniurilor digitale, a rezervărilor și comenzilor din interiorul restaurantului, a room service-ului din hoteluri şi chiar şi a comenzilor la şezlong ale piscinelor. 

Meniuri digitale - beneficii

Introducerea meniurilor digitale în restaurante, fast food-uri, hoteluri şi piscine facilitează actualizarea prețurilor şi a disponibilităţii produselor şi elimină necesitatea imprimării meniurilor fizice. De asemenea, se vor putea fi actualizare uşor ingredientele, valorile nutriţionale şi chiar şi alergenii care pot fi prezenţi în unele alimente. Totodată, clienţii vor putea face alegeri bine informate, ţinând cont de numărul de calorii, ingrediente, alergeni şi chiar şi durata de preparare. Şi, deloc de neglijat, se va reduce timpul de aşteptare şi se optimizează interacţiunea dintre ospătar şi clienţi. 

De ce să alegi Menoo pentru meniurile digitale - ce îl recomandă

Uşor de utilizat şi foarte intuitiv, Menoo permite crearea meniurilor digitale și actualizarea lor în timp real, generarea codurilor QR pentru mese, managementul utilizatorilor, personalizarea restaurantului cu imagini și opțiuni specifice. De asemenea, oferă acces la istoricul comenzilor și opțiuni de imprimare a comenzilor pe suport hârtie, direct la bucătărie.

Menoo este gratuit pentru afişarea meniurilor digitale şi are şi o variantă premium pentru comenzi direct la masa printr-o simplă scanare de QR. De asemenea, Menoo este singurul sistem din România care se folosește de o tehnologie revoluționară pentru a digitaliza restaurantele. Clienții restaurantului, în urma scanării unui cod QR, vor avea acces direct la aplicația Menoo şi numeroase beneficii. 

Menoo - aplicaţie pentru clienţi

Pe lângă faptul că facilitează realizarea meniurilor digitale, Menoo vine în întâmpinarea clienţilor cu o aplicaţie web şi una nativă. Oricare dintre acestea facilitează accesul la meniul unităţii, plasarea comenzii, chemarea ospătarului sau cererea notei de plată. 

Menoo - aplicaţie pentru restaurant

În ceea ce priveşte restaurantele care apelează la Menoo, trebuie menţionat că vor putea folosi o aplicaţie care nu necesită instalare şi care facilitează accesibilitatea prin scanarea codului QR sau prin NFC. De asemenea, aceasta are un meniu inteligent şi simplu pentru comenzi, pentru chemare ospătar şi pentru solicitarea notei de plată. 

Se vor putea face şi vedea imediat rezervările online, sunt facilitatea rezervările repetate şi diverse metode de fidelizare a clienţilor. Şi, deloc în ultimul rând, Menoo oferă posibilitatea că restaurantul care o foloseşte să fie promovat şi să ajungă la cât mai mulţi clienţi. 

Menoo - aplicaţie pentru ospătari

Menoo are o aplicaţie special realizată pentru personalul unităţii, ospătari şi chelneri, care pot urmări în timp real activitatea de la mese. Aplicaţia gestionează rezervările, dar şi comenzile de la mese direct de pe smartphone sau tabletă, trimiţând personalului notificări în timp real. 

 

×