x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Patru mari bănci americane au căzut testele de stres

Patru mari bănci americane au căzut testele de stres

13 Mar 2012   •   20:46
Patru mari bănci americane au căzut testele de stres

Federal Reserve a anuntat marti ca patru din 19 mari banci americane au cazut testele de stres, cu alte cuvinte capitalul acumulat nu le permite sa supravietuiasca in cazul unor noi turbulente financiare.

Surpriza cea mai mare a fost includerea pe lista a Citigroup, a treia cea mai mare banca americana, mai ales ca aceasta raportase profit in ultimii doi ani. Pe lista neagra se mai afla SunTrust, Ally Financial si MetLife.

Federal Reserve efectueaza teste de stres inca din 2009, dar acesta este primul an in care face public rezultatul acestora.

Reactia Citibank Europe - Sucursala Romania

“Rezerva Federala a Statelor Unite a lansat astazi rezultatele testelor de stres sever, care arata ca Citi indeplineste exigentele de testare la stres. Cu toate acestea, Rezerva Federala a informat Citi ca are obiectiuni cu privire la propunerea bancii de a returna o parte din capital actionarilor. In consecinta, Citi va depune un plan de capital revizuit la Rezerva Federala in urmatoarea perioada, in conformitate cu reglementarile in vigoare.

Rezerva Federala a informat Citi ca nu are nicio obiectie privind pastrarea nivelurilor existente a dividendelor atat pentru actiunile preferentiale cat si pentru cele comune, niveluri pe care banca isi propune sa le pastreze, sub rezerva aprobarii trimestriale de catre Consiliul de Administratie. De asemenea, Rezerva Federala a informat Citi ca nu are obiectiuni cu privire la rascumpararea anumitor serii de valori mobiliare, asa cum a fost propus in Planul de capital al Citi.

Citi isi propune sa coopereze mai mult cu Rezerva Federala pentru a intelege noile sale modele de evaluare a impactului deteriorarii indicatorilor macroeconomici asupra cerintelor de capital. Noi incurajam lansarea publica a acestor modele, impreuna cu obiectivele de referinta si ipotezele asociate. Noi credem ca o mai mare transparenta in acest proces va aduce beneficii importante institutiilor bancare si actionarilor acestora, precum si comunitatii internationale de reglementare si participantilor la piata, incurajand astfel un nivel de concurenta echitabil la nivel global.

Citi ramane printre cele mai bine capitalizate banci din lume, cu o rata a capitalului de baza Tier 1 de 11,8% la 31 decembrie 2011. Astazi anuntul Rezervei Federale arata ca Citigroup ar avea o rata a capitalului de baza Tier 1 de 5,9%, in contextul scenariului sever de stres, fara actiunile propuse privind capitalul. Potrivit datelor Rezervei Federale din 30 septembrie 2011, actiunile propuse privind capitalul ar fi dus la o rata a capitalului de baza Tier 1 de 4,9% in scenariul de stres sever. Citi a avut opt ​​trimestre consecutive de venituri nete pozitive si a redus segmentul Citi Holdings cu aproximativ 12% din activele totale".

×