x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Scandal în Satul de Vacanță! Administratorul unui restaurant acuză abuzuri după ce a fost închis de ANPC. „Paul Anghel și Horia Constantinescu ne amenință”

Scandal în Satul de Vacanță! Administratorul unui restaurant acuză abuzuri după ce a fost închis de ANPC. „Paul Anghel și Horia Constantinescu ne amenință”

de Redacția Jurnalul    |    07 Aug 2023   •   19:00
Scandal în Satul de Vacanță! Administratorul unui restaurant acuză abuzuri după ce a fost închis de ANPC. „Paul Anghel și Horia Constantinescu ne amenință”
Sursa foto: Antena 3 CNN

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat, vineri seara, mai mulţi comercianţi din Satul de Vacanţă din Constanţa, iar acţiunea s-a lăsat cu scandal.

Administratorul unei unităţi din Satul de Vacanţă din Constanţa care a fost controlată la sfârşitul săptămânii trecute de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a afirmat că nu a avut nicio plângere că vreun client a făcut toxiinfecţie alimentară după ce a mâncat la unitatea sa. El a precizat că a fost controlat de toate instituţiile care permit buna funcţionare a localului, dar niciuna nu a considerat că trebuie închisă unitatea, cu excepţia ANPC.

Alexandru Pintea, administrator la Casa Ardelenească din Satul de Vacanţă, a povestit, luni, într-o conferinţă de presă, cum au decurs controalele ANPC.

„La primul control al ANPC-ului mi s-a adus la cunoştinţă că nu am condiţiile necesare pentru păstrarea cărnii. Mi s-a comunicat verbal să închidem partea din faţă cu sticlă, lucru pe care l-am făcut, cu măsură de oprire temporară. După remedierea problemelor şi efectuarea demersurilor legale pentru ridicarea măsurilor, nu am primit niciun răspuns timp de şase zile, în condiţiile în care altor operatorii economici din Satul de Vacanţă li s-au ridicat măsurile de închidere temporar. Deţin toate autorizaţiile de la DSV, la Primărie, la Agenţia de Mediu, toate autorizaţiile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii. La o săptămână după primul control al ANPC-ului, a revenit în control însă nu pentru a ridica măsura, ci pentru a închide punctul de lucru. Cu toate că am remediat problemele specificate la primul control, au spus că nu este bine şi că trebuie să funcţionăm cu grătarul în bucătărie, în condiţiile în care noi suntem linie de autoservire cu specific tradiţional, asta facem, noi prăjim grătare afară. Tot la acest control am fost ameninţat că nu o să mai funcţionez pe tot litoralul vreodată”, a afirmat Alexandru Pintea, potrivit stiripesurse.

El a menţionat că i-a fost transmis, la cel de-al doilea control, că nu are voie cu grătarul afară şi trebuie pus în bucătărie. Alexandru Pintea a explicat că angajaţii unităţii mănâncă aceleaşi preparate care sunt cumpărate şi de consumatori.

„Această locaţie funcţionează cu 24 de angajaţi la care li se asigură cazare, mâncare. Toţi cei 24 de angajaţi consumă aceleaşi preparate pe care le comercializăm şi consumatorilor. Nu am avut niciun angajat şi nu am avut nicio plângere cum că cineva a făcut toxiinfecţie alimentară sau a murit. Ţin să menţionez că funcţionez în Satul de Vacanţă de trei ani, niciodată nu am avut vreo sesizare pentru toxiinfecţie alimentară, în condiţiile în care în plin sezon estival servesc în plin sezon estival undeva la 700-800-900 de oameni pe seară. Nu înţeleg interesele domnului Horia Constantinescu sau domnului Paul Anghel, care de fiecare dată a fost prezent la controalele ANPC-ului şi care ne ameninţă că nu vom funcţiona în Satul de Vacanţă. Primim ameninţări din partea domnilor că nu voi mai funcţiona în judeţul Sălaj, unde am o unitate care nu are nicio legătură cu sistemul HoReCa”, a mai declarat administratorul.

El s-a referit şi la controlul de la sfârşitul săptămânii trecute.

„În urmă cu trei zile a venit din nou controlul de la ANPC, când a fost şi scandalul mediatizat de vis-a-vis, lucru care nu s-a desfăşurat în incinta unităţii şi nu are nicio legătură cu unitatea asta. Vreau să evidenţiem că noi nu funcţionăm pe alee, aşa cum spune domnul Horia Constantinescu, care a venit din nou cu ameninţări la adresa mea, că în orice locaţie obţinută de mine sau de familie ei vor fi prezenţi pentru a închide unităţile pe care le deţin. Oriunde în ţară. La cererea domnului Horia Constantinescu au venit şi organele de la ANAF şi Jandarmeria, încercând alte metode de intimidare. Conform registrului unic de control, pot demonstra că am fost verificat de toate instituţiile care îmi permit buna funcţionare a activităţii, respectiv niciuna dintre instituţiile respective nu a considerat că trebuie să închidem unitatea”, a mai afirmat Alexandru Pintea.

Directorul ANPC, Paul Anghel, înregistrat în timpul unui control la o terasă din Satul de Vacanță, în timp ce-l amenința repetat, în stil interlop, pe patron

Inspectorii ANPC, atacați cu mâncare și scaune. Horia Constantinescu: Nu este adevărată ipoteza că nu tot ce zboară se mănâncă

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că echipele de control au fost înjurate şi s-a aruncat cu mâncare în comisarii instituţiei. ANPC a descoperit că în acele unităţi se gătea pe trotuar, iar alimentele nu erau ţinute la temperatura potrivită.

„Rezultă că nu este adevărată ipoteza că nu tot ce zboară se mănâncă. În cazul nostru, tot ce zbura se și mânca. La un moment dat au aruncat și scaune.

Ceea ce se vede în imagini este reacția angajaților, unora dintre operatorii economici a căror activitate noi am oprit-o și chiar am luat măsura de închidere a unora dintre societăți.

Colegii de la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, semnatarii acestei epistole ce circulă acum în spațiul public le-au explicat că noi nu avem atribuții în acest domeniu, că ei sunt singurii ce pot desfășura acțiuni și să nu țină cont de măsurile sau sancțiunile aplicate de noi, cu toate că de 30 de ani autoritatea noastră desfășoară astfel de acțiuni", a spus Horia Constantinescu, președinte ANPC, la Antena 3 CNN.

Scandal în Satul de Vacanță din Mamaia. Inspectorii ANPC, atacați cu mâncare și scaune. Horia Constantinescu: Nu este adevărată ipoteza că nu tot ce zboară se mănâncă

×