x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Peste 16 milioane de euro solicitați pentru înființarea grupurilor de producători agricoli

Peste 16 milioane de euro solicitați pentru înființarea grupurilor de producători agricoli

02 Noi 2021   •   19:30
Peste 16 milioane de euro solicitați pentru înființarea grupurilor de producători agricoli

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că peste 16 milioane de euro au fost solicitați pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol din România.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de primire proiecte finanțate prin intermediul submăsurii 9.1 - Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Fondurile solicitate de Grupurile de producători din sectorul agricol depășesc cu 9,6 milioane euro alocarea pentru această sesiune.

Potrivit datelor oficiale, în intervalul 29 iulie– 29 octombrie, AFIR a primit online 46 cereri de finanțare, valoarea totală a fondurilor europene solicitate fiind de 16.410.019 de euro, adică 242,24% față de alocarea de 6.769.295 de euro.

„Sprijinul public nerambursabil acordat prin această submăsură este de 100% și nu poate să depășească 10% din valoarea producției comercializate (VPC) în primii 5 ani de la recunoaștere. Suma maximă acordată este de 100.000 euro/ an. Acesta se va plăti sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranșe anuale, pe o perioadă care nu poate depăși cinci ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut, astfel: Anul I - 10%, Anul II - 8%,·Anul III - 6%, Anul IV - 5%,Anul V - 4%”, au explicat reprezentanții AFIR.

Prin submăsura 9.1 au obținut finanțare grupurile de producători din sectorul agricol, care sunt recunoscute oficial de către Ministerul Agriculturi.

Cheltuielile eligibile sunt cele rezultate din înființarea și funcționarea grupurilor de producători din sectorul agricol, prevăzute în planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: producatori agricoli