x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Petrom da dividende după redresarea economiei

Petrom da dividende după redresarea economiei

19 Noi 2010   •   15:06

"Anul 2009 a fost cel mai dificil an în România. Prioritatea noastră este continuarea investiţiilor, şi cred că aşa este cel mai corect faţă de ţară. Cred că mai întâi trebuie să facem investiţiile, şi apoi ne vom gândi şi la dividende. Când situaţia economică se va îmbunătăţi, şi cred că vom vedea creştere economică în sud-estul Europei, nu putem exclude dividendele, dar să aşteptăm ca situaţia economică în general să-şi revină", a afirmat Ruttenstorfer la conferinţa anuală a OMV, care are loc la Londra.

OMV Petrom nu va acorda dividende acţionarilor din profitul din 2009, de 1,3 miliarde lei, pentru al doilea an consecutiv.

Compania a anunţat săptămâna trecută că a redus la 1,1-1,2 miliarde euro valoarea investiţiilor pentru acest an, faţă de nivelul bugetat la începutul anului, de 1,6 miliarde euro, o parte dintre proiecte urmând să fie derulate în 2011.

OMV Petrom este controlată în proporţie de 51% de grupul austriac de petrol şi gaze OMV. Ministerul Economiei are 20,6% din acţiunile OMV Petrom, iar Fondul Proprietatea deţine o participaţie de 20,11%, restul titlurilor fiind listate la bursă.

×