x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piaţa de creanţe bancare va atinge 6,5 miliarde de lei în 2012

Piaţa de creanţe bancare va atinge 6,5 miliarde de lei în 2012

de Daniela Ivan    |    13 Iun 2012   •   12:45

Piata de creante bancare, credite neperformante scoase la vanzare, va ajunge in acest an la 6,5 miliarde de lei. Suma este de trei ori mai mica decat valoarea totala a creditelor restante ale populatiei si firmelor, care se ridica la 9,446 miliarde la lei si la 13,202 miliarde lei la valuta (denominat), la nivelul lunii ianuarie 2012.

"Anul acesta piata totala de vanzare de portofolii de creante si de externalizare va fi de 6,5 miliarde de lei, fata de 6 miliarde lei anul trecut, dar ponderea intre valoarea portofoliilor vandute si externalizate se va schimba. Daca anul trecut am avut portofolii vandute de doua milarde de lei, pentru anul acesta estimam ca vom ajunge pe partea de vanzare de portofolii de creante la 2,5 - 2,6 miliarde de lei, neluand in calcul eventualele vanzari de credite ipotecare si imobiliare", a spus Isabela Iacob, directorul general al Kruk International. Aceasta a mai precizat ca in primele cinci luni ale anului valoarea creantelor vandute pe piata a depasit un miliard de lei.

"In general au vandut creante bancile mari si de talie medie. Sunt banci care vand cu regularitate, lunar, trimestrial sau la doua luni, dar sunt banci care vand doar odata pe an in functie de politica de externalizare", a mai precizat Isabela Iacob.

×