Romania este o tinta atragatoare pentru oamenii de afaceri germani, mai ales in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana, avand o forta de munca bine pregatita si multiple oportunitati de investitii.
IOHANNA ONACA
Acestea au fost concluziile unei intalniri dintre oamenii de afaceri germani si reprezentantii institutiilor statului din Romania, prile-juita de vizita cancelarului Gerhard Schroder in Romania.
OPORTUNITATI. "Piata mare de desfacere din Romania si imbunatatirea conditiilor de productie sunt motive bune pentru firmele straine de a investi aici si a prinde radacini", a declarat Klaus Mangold, reprezentantul Comitetului pentru Europa Centala si de Est al Germaniei. "Anumite firme germane vor incerca sa-si externalizeze o parte din productie si aceasta este o sansa foarte buna pentru Romania", a mai spus Mangold.
IMAGINE. Romania are o locatie strategica, ofera forta de munca competitiva, are un climat investitional liberal si deschis si ofera facilitati pentru investitii, a afirmat la randul sau Alexandru Popa, presedintele Agentiei Romane pentru Investitii Straine. Astfel, tara noastra devine o destinatie atragatoare pentru investitorii straini. Cu toate acestea, oamenii de afaceri din Romania ar trebui sa se prezinte mai bine ca parteneri de afaceri in fata strainilor, a fost de parere Mangold. "Imaginea Romaniei s-a schimbat in bine in ultimii cinci ani, insa Romania trebuie sa se zbata sa o mentina. Romanii nu trebuie sa fie atat de carcotasi la adresa tarii lor cand se afla in strainatate, ci ar trebui sa prezinte lucrurile bune din Romania", a spus, la randul sau, Karl Josef Baum, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.
NEMULTUMIRI. Una dintre nemultumirile lor o reprezinta neintelegerile care apar intre membrii administratiilor locale apartinand diferitelor partide politice, conflicte in urma carora interesele investitorilor germani au de suferit. O alta problema ridicata de investitori a fost urgentarea modernizarii aeroportului din Sibiu, propunand autoritatilor finalizarea proiectului in 2005, in loc de 2009.
Citește pe Antena3.ro