x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Plajele, administrate de hoteluri

Plajele, administrate de hoteluri

23 Mai 2009   •   00:00

Consiliul Concurenţei a avizat ordonanţa de urgenţă a Guvernului potrivit căreia plajele vor fi administrate de hotelieri în baza unor contracte de asociere încheiate cu Administraţia Naţională Apele Române, pentru eliminarea intermediarilor dintre stat şi hotelieri.



"Legea concurenţei trebuie considerată, atât de autorităţile publice cât şi de actorii de pe piaţă, ca un cod de conduită; ea are scopul de a proteja şi de a stimula concurenţa, asigurând astfel, indirect, accesul consumatorilor la produse şi servicii de mai bună calitate şi la un preţ mai scăzut", a declarat, într-un comunicat, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Autoritatea de concurenţă precizează că, potrivit atribuţiilor sale, poate emite, la solicitarea iniţiatorilor, aviz pentru proiecte de acte normative care pot avea impact anticoncurenţial. De asemenea, Consiliul Concurenţei este abilitat să propună modificarea actelor care au un asemenea efect. Ordonanţa de urgenţă emisă la 28 aprilie de Guvern şi aprobată de Consiliul Concurenţei modifică şi completează o altă ordonanţă de urgenţă, din 2006, privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă. Conform noilor prevederi, plajele vor fi administrate de hotelieri şi autorităţi locale în baza unor contracte de asociere încheiate cu Administraţia Naţională Apele Române, pentru eliminarea intermediarilor dintre stat şi proprietarii unităţilor de cazare. Până la apariţia modificărilor legislative, plajele erau concesionate de Direcţia Apele Române Dobrogea Litoral unor operatori privaţi care, la rândul lor, le puteau închiria către hotelieri.

×
Subiecte în articol: economic