x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Plasă de siguranţă pentru UE de 1.950 miliarde dolari

Plasă de siguranţă pentru UE de 1.950 miliarde dolari

de Daniela Ivan    |    26 Feb 2012   •   10:52
Plasă de siguranţă pentru UE de 1.950 miliarde dolari

Statele G20, UE si FMI pregatesc un pachet de 1.950 miliarde dolari pentru combaterea crizei din zona euro, transmite Reuters.

Pana in luna aprilie se doreste sa se ajunga la o intelegere pentru suplimentarea resurselor FMI, conditionata de consolidarea mecanismelor de urgenta ale UE. Aceste masuri ar crea o plasa de siguranta de 1.950 miliarde de dolari pentru combaterea crizei din zona euro.

Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble, a declarat ca Germania va decide in luna martie daca fondul de criza al zonei euro va fi consolidat cu resurse financiare suplimentare, masura considerata esentiala de guvernele G20 drept conditie inainte de angajarea unor fonduri suplimentare pentru FMI, transmite Reuters.

Ministrii Finantelor din statele G20 vor sa antreneze resurse financiare impresionate pana la reuniunea sefilor de stat sau de guvern de la finele lunii aprilie, incercand totodata sa convinga pietele financiare ca pot aduce sub control problemele din zona euro.

Statele G20 au creat in 2008 un pachet de 1.000 miliarde de dolari pentru combaterea efectelor crizei financiare asupra economiei globale, cea mai mare parte a fondurilor finid constituite atunci in rezerve suplimentare pentru FMI.

×
Subiecte în articol: criza euro pachet criza euro