x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Plățile cu cardul au crescut cu 60% în 2020

Plățile cu cardul au crescut cu 60% în 2020

09 Mar 2021   •   11:52
Plățile cu cardul au crescut cu 60% în 2020

Volumul total al tranzacțiilor cu cardul a crescut cu 60% în 2020, comparativ cu anul precedent. Totodată, cea mai mare tranzacție prin această modalitate de plată a fost de 97.000 de lei, arată un studiu Netopia Payments. 

Tranzacțiile online cu cardul s-au majorat cu 20%, iar valoarea medie a fost de 215 lei, față de 165 de lei în 2019.

Plățile au vizat îndeosebi facturile la utilităţi, serviciile financiare, segmentul de FMCG, domeniul IT&C, şi segmentul de produse Pharma & Health. La polul opus, s-au aflat industria turismului şi evenimente.

Creșterea tranzacțiilor cu cardul s-a datorat mai ales restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea pandemiei de coronavirus.

"Anul 2020 a fost unul plin de provocări generate de noul context pe care am reuşit să le depăşim cu bine prin inovaţie, proactivitate şi reacţie de răspuns rapidă. A fost foarte important pentru noi să identificăm şi să implementăm rapid cele mai bune soluţii în sprijinul comercianţilor pentru care era vital să-şi poată desfăşura activitatea mai departe, strategie pe care o vom urma şi anul acesta. Totodată, majoritatea românilor a înţeles că este mult mai uşor să plăteşti online utilităţile şi la fel de simplu este să comanzi şi să plăteşti digital alimentele sau produsele de care ai nevoie. Pentru 2021, considerăm că industria HoReCa va intra puternic în online şi deja avem sute de restaurante partenere, precum şi segmentul Pharma & Health, domenii care până acum funcţionau mai mult în offline, dar în contextul pandemiei au trebuit să îşi reorganizeze activitatea", a spus Antonio Eram, CEO şi Fondator Netopia Payments.

Netopia Payments este o companie autohtonă, care procesează plăţi electronice în România.

×
Subiecte în articol: card plati online plati cu cardul