x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pogea a fost mandatat de Guvern să încheie discuţia cu Banca Mondială pentru finanţare de 1 mld euro

Pogea a fost mandatat de Guvern să încheie discuţia cu Banca Mondială pentru finanţare de 1 mld euro

21 Mai 2009   •   00:00

Suma face parte din pachetul de finanţare de aproximativ 20 miliarde euro negociat cu FMI, Comisia Europeană, BM şi BERD.



Autorităţile au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentanţii FMI în privinţa unui acord stand-by pe doi ani cu instituţia financiară pentru 12,95 miliarde euro şi asupra unui pachet total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD în valoare de 19,95 miliarde euro.

Consiliul Executiv al FMI a aprobat, pe 4 mai, acordul cu România, iar finanţarea de la Comisia Europeană a primit o zi mai târziu avizul Consiliului Afacerilor Economice şi Financiare. Primii bani de la FMI - 5 miliarde de euro - au intrat deja la rezerva BNR. Prima tranşă a împrumutului de la Comisia Europeană, de 1,5 miliarde euro, va fi virată cel târziu la începutul lunii iulie, iar a doua, de un miliard de euro, va veni spre finalul anului.

Mediafax

×
Subiecte în articol: economic