x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ponta: Orice ban pe care îl dăm la Oltchim, este imediat blocat de creditori

Ponta: Orice ban pe care îl dăm la Oltchim, este imediat blocat de creditori

08 Oct 2012   •   16:45
Ponta: Orice ban pe care îl dăm la Oltchim, este imediat blocat de creditori

Premierul Victor Ponta a declarat că, în acest moment, orice ban pe care Guvernul îl dă la Oltchim este imediat blocat de creditori.

"În acest moment, orice ban pe care îl dăm la Oltchim este imediat blocat de creditori. Pentru că aşa funcţionează sistemul legal. Sigur, nici nu ai ce să le reproşezi celor care au de luat bani de la Oltchim. Din acest motiv noi am lucrat şi în aceste zile, ministrul Finanţelor, cu Ministerul Economiei, cu principalii creditori AVAS, Electrica şi cele trei bănci care au cea mai mare expunere - BCR, Banca Transilvania şi CEC. Încă există şi creditori mai mici. În momentul în care punem banii de salarii imediat sunt blocaţi. Şi atunci comitetul care s-a format între reprezentanţii instituţiilor publice şi marii creditori trebuie să vină exact cu strategia necesară pentru ca banii pe care îi dăm pentru salarii şi pentru repornirea combinatului să nu fie imediat luaţi în cont de creditori. E o problemă", a spus premierul, potrivit Agerpres.

Victor Ponta a precizat că îi va lăsa pe miniştrii Finanţelor şi pe cel al Economiei să prezinte toate detaliile după ce au acordul cu creditorii principali.

"Şi astăzi lucrează la acest lucru şi sunt convins că în câteva zile vor prezenta soluţia. Dar am făcut un test la sfârşitul săptămânii să vedem dacă putem da banii de salarii, imediat ce ajung în cont sunt luaţi de unii dintre creditori. (...) Există un caz în care poţi lua banii cash şi să mergi cu ei prin oraş, dar asta nu poate să facă nicio societate şi nicio instituţie cinstită, asta ţine de altceva", a mai spus Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: privatizare oltchim ponta datorii creditori