x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Porumbul, grav afectat de secetă. Cea mai scăzută recoltă din ultimii trei ani în UE

Porumbul, grav afectat de secetă. Cea mai scăzută recoltă din ultimii trei ani în UE

04 Aug 2022   •   10:05
Porumbul, grav afectat de secetă. Cea mai scăzută recoltă din ultimii trei ani în UE

Producția de porumb din UE ar putea fi cea mai scăzută din ultimii trei ani din cauza secetei, scrie Bloomberg.

România este cel mai mare producător de porumb din Europa dar în acest an 75% din teritoriul țării este  afectat din cauza caniculei. De asemenea, și Franța, situată pe locul următor, a avut cea mai secetoasă lună din istorie în iulie. În același timp, în unele zone din estul Germaniei, fermierii ar putea pierde toată recolta. 
"Weekend-ul trecut am văzut lanuri unde porumbul îmi ajungea la genunchi. În mod normal, în această perioadă a anului trebuia să aibă o înălţime de 2,5 metri", spune Helmut Messner, preşedintele Asociaţiei cultivatorilor de porumb din Germania.

Reducerea nivelului apelor din râuri afectează irigațiile și navigația, afectând transporturile de cărbune și centralele nucleare din Franța, într-un moment dificil pentru UE, afectată de reducerea livrărilor de gaze naturale din Rusia. 

UE a scăzut estimările privind producția de porumb la 65,8 milioane de tone, cea mai mică recoltă după cea din 2018/2019. 


 

×
Subiecte în articol: porumb