x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Premiera in Elvetia: Societate constituita in totalitate din bitcoin

Premiera in Elvetia: Societate constituita in totalitate din bitcoin

11 Dec 2017   •   07:59
Premiera in Elvetia: Societate constituita in totalitate din bitcoin

Saptamana trecuta la registrul comertului din cantonul Neuchatel au fost depuse documentele oficiale pentru constituirea IndeNodes Sarl – o intreprindere care-si propune sa functioneze fara conturi bancare si cu capital in bitcoin.

 

Este o premiera in Elvetia si un pas in plus spre democratizarea monedei virtuale si intrarii acesteia in lumea afacerilor. Prelungind filosofia aflata la originea bitcoin, vezi eliminarea unor factori de siguranta, dar, in special, intermediera bancilor, fondatorii IndeNodes Sarl au ales sa formeze capitalul societatii lor printr-o contributie in natura, in valoare de trei bitcoin.

Firma isi propune sa administreze si sa intretina serverele si intreaga infrastructura informationala neceare bunei functionari a unor sisteme decentralizate.

Documentele au fost depuse in prezenta unui avocat elvetian specializat in criptomonede si tehnologii blockchain, Vincent Mignon. Pentru a raspunde cererilor investitorilor adepti ai monedei virtuale, a fost elaborat un studiu juridic, potrivit caruia un bitcoin este un activ care poate fi adus in cadrul infiintarii unei societati de capital. O concluzie care nu se limiteaza doar la bitcoin.

Intre timp, Cameron Winklevoss, considerat unul dintre cei mai mari detinatori de bitcoin din lume, a estimat ca moneda virtuala va continua sa urce si va perturba intr-atat piata aurului, incat va ajunge sa inlocuiasca metalul galben. “Credem ca bitcoin va inlocui aurului si acesta nu este decat inceputul. Nu vom renunta”, a spus investitorul american intr-un interviu pentru Bloomberg.

 

Miliardarul este de parere ca bitcoin este mult mai atractiv decat aurul, deoarece criptomoneda va fi mai mobila decat metalul pretios si ar putea fi partajat mai usor. De mentionat ca in 2013, fratii Cameron si Tyler Winklevoss au cumparat 1% din toata rezerva mondiala de bitcoin pentru 11 milioane de dolari. Pana astazi, acest pret a crescut de aproape 100 de ori.

×
Subiecte în articol: bitcoin elvetia indenodes sarl