x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Premiere auto la SIAB 2007

Premiere auto la SIAB 2007

de Vali Blanaru    |    05 Oct 2007   •   00:00
Premiere auto la SIAB 2007

Peste 500 de autovehicule, din care 100 in premieră naţională, sunt expuse la a VI-a ediţie a Salonului Internaţional de Automobile - SIAB 2007. Salonul se deschide astăzi pentru public la Metro Otopeni şi poate fi vizitat pănă la 14 octombrie.


Deschidere - Salonul s-a mutat in Otopeni

Peste 500 de autovehicule, din care 100 in premieră naţională, sunt expuse la a VI-a ediţie a Salonului Internaţional de Automobile - SIAB 2007. Salonul se deschide astăzi pentru public la Metro Otopeni şi poate fi vizitat pănă la 14 octombrie.

La SIAB 2007 sunt prezente 23 de companii auto care prezintă 40 de mărci, 10 companii de tunning prezente cu 50 de mărci şi 12 companii de motociclete şi ATV-uri care expun 35 de mărci. Singurul constructor de automobile care nu va particpa la SIAB 2007 este Peugeot. In schimb, in acest an sunt prezente mărcile comercializate de Grupul Ţiriac Auto, după o absenţă de şase ani, şi Ford, Hyundai, Jaguar, Jeep, Land Rover şi Mitsubishi, constructorii americani Cadillac şi Hummer, divizia de lux de la Toyota - Lexus şi constructorul german de automobile super sport Brabus.

INAUGURARE. Salonul a fost inaugurat ieri de premierul Călin Popescu Tăriceanu, care a glumit pe tema moţiunii de cenzură de care Guvernul tocmai a scăpat. Relaxat, Tăriceanu a declarat că dacă moţiunea de cenzură ar fi fost programată in aceeaşi zi cu deschiderea SIAB, ar fi ales să vadă maşinile de la Otopeni. Şeful Executivului a subliniat că preocuparea pentru un sector economic atăt de important precum industria auto este mai importantă decăt jocurile politice "de doi bani" pe care le iscă o moţiune. Tăriceanu crede că SIAB este dovada vie a dezvoltării pieţei auto din Romănia. "Venirea Renault in Romănia a reprezentat un pas important, iar acum avem in spate un proiect ambiţios, pe care sunt convins că il vom duce la bun sfărşit, cel cu Ford", a subliniat primul-ministru. Potrivit preşedintelui APIA, Brent Valmar, SIAB a fost un timp la concurenţă cu Salonul Auto de la Budapesta, insă importanţa şi amploarea sa au determinat Organizaţia Internaţională a Constructorilor de Automobile (OICA) să ia decizia ca SIAB să işi păstreze perioada de organizare, in timp ce Salonul de la Budapesta va fi organizat din doi in doi ani in anii pari. Această decizie este in favoarea SIAB, care căştigă in prestigiu şi vizibilitate, păstrăndu-şi calendarul de organizare. Organizatorii SIAB mizează la ediţia 2007 pe un număr de 300.000 de vizitatori faţă de 250.000 la ediţia precedentă. Preţul unui bilet de intrare va fi de 15 lei.

vali.blanaru@jurnalul.ro

Logan Pick-up

Automobile Dacia a prezentat in premieră internaţională modelul Logan Pick-up, disponibil din primăvara anului viitor in Romănia şi, ulterior, in Bulgaria, Turcia şi Algeria. Pick-up-ul - al patrulea model din gama Logan - are o sarcină utilă de 800 de kilograme şi o platformă de incărcare de 1,8 metri. In plus, cabina va dispune de un spaţiu de depozitare, situat in spatele scaunelor, cu un volum de 300 de litri. Modelul va fi echipat cu un motor pe benzină de 1,6 litri, de 70 de cai putere, sau un motor diesel, de 1,5 litri şi 85 CP. Incepănd cu anul 2009, modelul va fi disponibil pe celelalte pieţe europene. Automobile Dacia nu a anunţat preţul noului model.

×
Subiecte în articol: economic auto siab