Deputaţii din Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare i-au cerut la începutul acestei săptămâni demisia preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, şi, pentru că nu au primit niciun răspuns la această solicitare, au votat începerea procedurilor legale pentru demiterea acestuia. Preşedintele comisiei, Mihai Tudose, a declarat că hârtiile sunt deja pe circuit pentru procedura parlamentară de demitere.
"Noi mai putem răbda, dar 5,5 milioane de clienţi, nu!", a afirmat Tudose. Deputaţii i-au reproşat preşedintelui ASF, printre altele, că nu a rezolvat problema plafonării tarifelor RCA şi, mai mult, prin tarifele maximale anunţate discriminează persoanele fizice care vor fi obligate să suporte preţuri mai mari pentru asigurarea auto obligatorie.
La aceste acuzaţii, Mişu Negriţoiu a susţinut că nu are ce să-şi reproşeze şi că oricine va veni în locul lui va trebui să facă exact acelaşi lucru pentru a asigura funcţionarea pieţei. Totodată, el a precizat că îşi asumă tot ceea ce a făcut, dar că este nevoie de timp pentru a aşeza lucrurile într-o piaţă.
La rândul lor repreyentanţii Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) au avertizat că România riscă în orice moment, infringementul din partea Uniunii Europene, dar şi amenzi din cauza nivelului ridicat de cost al poliţei RCA. Potrivit ASSAI, produsul RCA a cunoscut în 2016 cea mai mare creştere de preţ (24%) dintre toate produsele comercializate in România.
Din cauza preţului prohibitiv al poliţei RCA, nivelul de asigurare al parcului auto naţional a scăzut aproape de 70%, susţine. (Adrian Stoica)
Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) va organiza un nou miting de protest pe data de 2 noiembrie împotriva scumpirii poliţele RCA