x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prețul țițeiului crește după embargoul impus petrolului rusesc de UE. La ce valoare a ajuns

Prețul țițeiului crește după embargoul impus petrolului rusesc de UE. La ce valoare a ajuns

31 Mai 2022   •   13:07
Prețul țițeiului crește după embargoul impus petrolului rusesc de UE. La ce valoare a ajuns

Prețul țițeiului crește după embargoul impus petrolului rusesc de UE, scrie Reuters.

Cotaţia barilului de ţiţei Brent cu livrare în luna iulie a crescut cu 1,13 dolari la ora 3.59 GMT, ajungând la 122,80 dolari, cea mai ridicată valoare din ultimele două luni. Prețul la livrare în luna august a crescut cu 1,34 dolari, până la 118,94 dolari.

Totodată, cotaţia barilului de ţiţei U.S. West Texas Intermediate (WTI)  se tranzacţionează la 1.118,25 dolari/baril, în creştere cu 3,18 dolari faţă de valoare înregistrată vineri.

UE a stabilit reducerea cu 90% a importurilor de petrol rusesc până la sfârșitul acestui an. 
"Cu siguranţă asta va duce la creşterea preţului petrolului, venind în contextul tensiunilor pe partea de aprovizionare. Preţul ţiţeiului se îndreaptă acum spre maximele atinse în luna martie", explică Tina Teng, analist la CMC Markets. De asemenea, eliminarea restricţiilor în China este un alt factor care impulsionează preţul petrolului.

Cotaţia barilului de petrol în martie 2022 a ajuns la cel mai ridicat nivel după 2008, iar de la începutul acestui an creşterea este de 55%.

OPEC+ se va întruni, joi, într-o reuniune la care este posibil să se decidă păstrarea acordului din 2021 iar producția de petrol să crească cu doar 432.000 de barili/zi în luna iulie, care reprezintă respingerea cererilor statelor occidentale de a sporit rapid extracțiile de țiței pentru a provoca scăderea prețurilor. 

 

×
Subiecte în articol: titei petrol embargou Rusia