x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Privatizare - CEZ vrea Electrica Muntenia Nord

Privatizare - CEZ vrea Electrica Muntenia Nord

de Adrian N. Ionescu    |    23 Iun 2006   •   00:00
Privatizare - CEZ vrea Electrica Muntenia Nord

Filiala Electrica Muntenia Nord este una dintre cele mai importante tinte de achizitie pentru Grupul CEZ (Cehia), potrivit lui Jan Veskrna (foto), presedintele CEZ Romania. Compania detine Electrica Oltenia, dar a ratat achizitia filialei Electrica Muntenia Sud. "Nu vedem de ce Muntenia Sud este de sase ori mai scumpa decat fosta filiala Oltenia", a declarat ieri Jan Veskrna.

REZULTATE. Electrica Oltenia a obtinut anul trecut un profit net de 69,4 milioane lei noi din vanzari de 1.292,4 milioane lei si doreste un profit net de 95 milioane lei in 2006, cu toate ca, "datorita modificarilor in portofoliul de clienti (...), valoarea energiei electrice vandute in 2006 va fi cu 21,3% mai mica decat in 2005", potrivit raportului companiei.

Electrica Oltenia a pierdut mari consumatori industriali din teritoriul sau (judetele Arges, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti, Teleorman si Valcea), cum sunt ALRO, Dacia-Renault, Oltchim si Arpechim si spera sa-si reintroduca in portofoliu pe Daewoo. Pierderea marilor clienti este unul din motivele pentru care achizitia Electrica Muntenia Nord este o miza foarte importanta pentru CEZ. Fi-liala acopera judetele Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Galati, Vrancea. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic electrica electrica muntenia