x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Privatizare - Joc dur pentru Electrica

Privatizare - Joc dur pentru Electrica

de Adrian N. Ionescu    |    02 Noi 2005   •   00:00
Privatizare - Joc dur pentru Electrica

Unii competitori din cursa pentru adjudecarea Filialei Electrica Muntenia Sud incearca sa rescrie regulile, solicitand prelungirea termenelor in vigoare

Unii competitori din cursa pentru adjudecarea Filialei Electrica Muntenia Sud incearca sa rescrie regulile, solicitand prelungirea termenelor in vigoare, potrivit lui Amir Ghoreishi, vicepresedinte senior al EnBW, a treia mare companie de energie din Germania. EnBW este printre cei 10 competitori, la care se adauga Enel (Italia), AES (SUA), CEZ (Cehia), E.ON si RWE (Germania), Union Fenosa (Spania), EVN (Austria), Gaz de France si Iberdrola (Spania).

CALENDAR. "Consideram ca, desi termenele sunt foarte stranse, vom prezenta la timp atat documentul de pozitie (la 18 noiembrie), cat si cea mai buna oferta ferma (23 decembrie)", a declarat ieri Ghoreishi, adaugand ca, recent, reprezentantii unuia dintre concurenti nu au folosit sala de date, pentru ca in tara respectiva era zi libera. Ghidurile turistice spun ca, in Italia, ieri a fost "ziua tuturor sfintilor". Pe de alta parte, oficialul EnBW a spus ca aceasta "va face miscarea potrivita la timpul potrivit si in sectorul de generare de energie. Chestiunea Unitatii 3 de la Centrala de la Cernavoda merita sa fie examinata de EnBW", a mai precizat Ghoreishi.

Pentru ca deserveste Capitala, judetele Ilfov si Giurgiu, cu o densitate mare de clienti, Electrica Muntenia Sud este considerata "perla coroanei" energetice romanesti, fiind scos la vanzare un pachet de 50% din actiuni, castigatorul urmand sa majoreze capitalul social pana la o detinere de 67,5%.

×
Subiecte în articol: economic