x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Privatizarea CFR Marfă ar putea fi oprită

Privatizarea CFR Marfă ar putea fi oprită

21 Ian 2013   •   12:03
Privatizarea CFR Marfă  ar putea fi oprită
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că va încerca să convingă reprezentanţii FMI să fie de acord ca CFR Marfă să nu mai fie privatizată.
“Există mai multe soluţii de eficientizare a companiilor, există managementul privat, există vânzarea unor pachete minoritare de acţiuni către acţionari strategici care să vegheze la transparenţa decizională a companiilor, există posibilitatea vânzării unor pachete majoritare sau privatizarea integrală”, a spus Fenechiu.  El a precizat că în prezent există discuţii şi propuneri de strategii pentru companii precum CFR Marfă, CFR Călători, TAROM şi pentru aeroporturi. “Eu vin din business-ul privat şi am mulţi prieteni, mulţi cunoscuţi, proprietari, acţionari în mari companii. Orice manager adevărat, orice om care ştie business îşi vinde afacerea în momentul în care ea este în vârf. Nu ştiu cum Dumnezeu statul vinde afacerile numai când acestea sunt la pământ, adică atunci când ia cei mai puţini bani pe acestea. Vreau să încerc să conduc ministerul cum mi-aş conduce propria companie”, a adăugat Fenechiu.

Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, că membrii Consiliului Suprem de Apărare a ţării (CSAT) se vor reuni la sfârşitul lunii ianuarie pentru a discuta inclusiv despre situaţia CFR Marfă, arătând că aceasta pierde în continuare “cam toate contractele”, iar statul nu dispune de banii necesari pentru a investi în companie, astfel încât să facă faţă concurenţei cu firmele private.  Anterior, premierul afirmase că atât el, cât şi preşedintele Traian Băsescu trebuie să discute cu delegaţia FMI referitor la CFR Marfă, explicând că, dacă România s-a râzgândit în ceea ce priveşte privatizarea acestei companii, şi partenerii financiari externi trebuie să fie de acord.

×
Subiecte în articol: privatizare CFR marfa oprita transporturi