x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Producătorul bijuteriilor Cartier şi al ceasurilor IWC elimină postul de director general

Producătorul bijuteriilor Cartier şi al ceasurilor IWC elimină postul de director general

04 Noi 2016   •   21:00
Producătorul bijuteriilor Cartier şi al ceasurilor IWC elimină postul de director general

Grupul elveţian Cie. Financiere Richemont SA, producătorul bijuteriilor Cartier şi al ceasurilor IWC, a anunţat vineri că a luat o decizie neobişnuită de a elimina postul de director general pe fondul prăbuşirii vânzărilor de ceasuri de lux, informează The Wall Street Journal. 

Richemont a precizat că directorul general Richard Lepeu şi directorul financiar Gary Saage se vor retrage anul viitor, iar directorii reponsabili de mărcile individuale din portofoliul Richemont, care include Cartier, Montblanc şi IWC Schaffhausen, vor raporta direct boardului condus de preşedintele Johann Rupert, care revine practic la conducerea companiei pe care a fondat-o la finele anilor 1980. Richemont susţine că această schimbare a structurii manageriale îi va permite să reacţioneze mai rapid la provocările cu care se confruntă industria produselor de lux. 

"Un singur individ nu poate fi considerat vinovat, nu este corect", a declarat Johann Rupert referindu-se la cele aproape 30 de divizii care formează compania Richemont. "Nu vom mai avea niciodată un CEO similar. Acum a venit timpul să începem să căutăm o nouă generaţie", a adăugat Rupert. 

Separat, Richemont a raportat o scădere de 51% a profitului net în perioada aprilie-septembrie 2016 până la 540 milioane de euro în timp ce vânzările au scăzut cu 13% până la 5,1 miliarde euro. Profitul operaţional a scăzut cu 43% până la 798 milioane euro, pe măsură ce compania a fost nevoită să răscumpere ceasurile pe care retailerii nu le-au vândut. 

În ultimele luni, mărcile de lux din Europa au trecut printr-o perioadă dificilă, această tendinţă fiind mai accentuată în Elveţia, unde companiile se confruntă cu un franc puternic. Exporturile de ceasuri elveţiene au înregistrat cea mai mare scădere din istorie din cauza reducerii cererii în Asia şi SUA, la care s-a adăugat reducerea fluxurilor de turişti în Europa de teama atentatelor teroriste. AGERPRES

×