x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Profitul şi veniturile Intel au crescut cu aproape 30% în trimestrul trei

Profitul şi veniturile Intel au crescut cu aproape 30% în trimestrul trei

de Mediafax    |    19 Oct 2011   •   08:48
Profitul şi veniturile Intel au crescut cu aproape 30% în trimestrul trei

Profitul net al Intel a crescut cu 24% in trimestrul al treilea, la 3,7 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu 29%, la 14,3 miliarde de dolari, iar compania a prezentat estimari peste proiectiile analistilor de pe Wall Street, sfidand speculatiile ca tabletele erodeaza cererea pentru PC-uri.

Actiunile companiei au crescut cu 4% la New York datorita rezultatelor si prognozelor peste estimari, transmite Reuters. "Proiectiile sunt cu mult peste media estimarilor, insa sub sezonalitate. Ne prezinta o prognoza realista pentru trimestrul al patrulea si se pare ca sunt conservatori in estimari", comenteaza un analist al Evercore Partners.

Intel a aratat ca pietele emergente, in principal China, sprijina cresterea si compenseaza pentru incetinirea resimtita in Statele Unite si Europa.

Directorul financiar al companiei, Stacy Smith, a declarat ca estmiarile sunt usor sub nivelul normal pentru aceasta perioada a anului, in principal din cauza conditiilor economice dificile din Europa.

Pe de alta parte, cheltuielile alocate de companii pentru tehnologie au rezistat in ultimele cateva trimestre, ajutand vanzarile procesoarelor pentru servere, care au marje ridicate de profit.

Companiile din sectorul tehnologiei aflate in plina expansiune, precum Facebook, investesc de asemenea masiv in hardware si software pentru a extinde capacitatea retelelor si serverelor proprii.

"Pietele emergente arata bine, segmentul enterprise este solid, insa consumatorul de pe pietele mature este ceva mai slab. As spune ca Europa a stat ceva mai prost decat SUA", a aratat Smith pentru Reuters.

Actiunile Intel au crescut cu circa 11% de la inceputul acestui an, in timp ce piata Nasdaq a bursei de la New York este in stagnare.

Analistii care recomanda investitorilor sa cumpere actiuni Intel sustin ca producatorul de microchip-uri a fost "pedepsit" prea dur pentru intarzierile de pe piata gadget-urilor mobile.

Pentru a satisface investitorii, Intel a aratat ca a rascumpart actiuni de 4 miliarde de dolari in trimestrul al treilea si a autorizat un buget de alte 10 miliarde de dolari in acelasi scop.

Directorul general al Intel, Paul Otellini, a declarat ca posibila lansare a sistemului de operare Microsoft Windows 8 anul viitor ar putea alimenta vazarile de PC-uri.

Intel estimeaza pentru trimestrul in curs venituri de 14,7 miliarde de dolari, fata de cifra de 14,2 miliarde de doari inaintata de analistii de pe Wall Street.

Intel este cel mai mare producator de procesoare din lume, produsele companiei regasindu-se an 80% din PC-uri. Compania nu a reusit insa sa-si construiasca o prezenta solida pe piata smartphone-urilor, tabletelor si gadget-urilor mobile, aflata in plin boom si dominata de Apple, Google si producatorii de telefoane pe platforma Android, precum Samsung sau HTC.

×