x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Quelle va intra în lichidare, trimiţând în şomaj circa 7.000 de angajaţi

Quelle va intra în lichidare, trimiţând în şomaj circa 7.000 de angajaţi

de Irina Crudu    |    20 Oct 2009   •   00:00

Firma germană de comenzi prin poştă Quelle, prezentă şi pe piaţa din România începând cu 2005, va intra în lichidare, trimiţând în şomaj circa 7.000 de angajaţi, scrie ziarul german Der Spiegel

Compania Quelle, divizie a retailerului falimentar Arcandor, a primit în această vară un ajutor de stat de 50 de milioane de euro, acordat de guvernul german pentru a permite lichidatorului să caute soluţii pentru salvarea companiei, însă administratorul special, Klaus Hubert Georg, a anunţat luni seară că eforturile de salvare au eşuat.

Una dintre problemele care au împiedicat salvarea companiei a fost insistenţa potenţialilor investitori de a concentra afacerile Quelle exclusiv pe Internet şi de a închide cele 1.450 de reprezentanţe unde clienţii puteau comanda personal produsele dorite.

Financial Times Deutschland scrie că aproximativ 7.000 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă.

Compania-mamă a Quelle, Arcandor, a dat faliment în iunie după ce guvernul a respins în mai multe rânduri apelurile grupului pentru ajutoare de stat, apreciind că problemele retailerului au rădăcini înainte de începerea crizei mondiale, deci nu reprezintă circumstanţe excepţionale determinate de recesiune.

Quelle a intrat pe piaţa românească în 2005 şi a avut anul trecut o cifră de afaceri de 71,32 milioane lei şi un profit net de 4,64 milioane lei. Quelle România avea 79 de angajaţi.

Diviziile internaţionale ale Quelle, inclusiv cele din România, sunt "sănătoase şi vor fi vândute acum separat, într-o tranzacţie independentă", potrivit unui comunicat emis lde companie.

×