x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Randament - Avalanşă de investiţii imobiliare

Randament - Avalanşă de investiţii imobiliare

de Daniela Ivan    |    Elena Stan    |    27 Sep 2007   •   00:00
Randament - Avalanşă de investiţii imobiliare

Romănia continuă să atragă investiţii imobiliare in zona de retail şi in cea rezidenţială, in ciuda crizei financiare mondiale. Oraşele cu peste 100.000 de locuitori sunt vănate de marile lanţuri de retail, Romănia avănd incă un randament atractiv al investiţiilor in domeniu.



Ţara noastră continuă să atragă precum un magnet investiţii imobiliare in zona de retail şi in cea rezidenţială, in ciuda crizei financiare mondiale.

Oraşele cu peste 100.000 de locuitori sunt vănate de marile lanţuri de retail, după ce Capitala şi marile oraşe au ajuns la saturaţie de centre comerciale. Numai in Bucureşti au fost construite sau sunt in curs de finalizare zece mall-uri.

O investiţie de peste 700 de milioane de euro intr-un lanţ de zece mall-uri va fi finalizată in următorii patru ani. "Tiago Malls este cea mai importantă investiţie anunţată recent in Romănia. Valoarea totală estimată a investiţiei in lanţul Tiago Malls este de 700 de milioane de euro. Pănă in acest moment am achiziţionat 600.000 de metri pătraţi de teren in valoare de peste 150 de milioane de euro", a declarat John Houghton, Property Director Mivan Development, una dintre marile companii internaţionale.


LANŢURI COMERCIALE. Cele zece mall-uri Tiago vor fi construite in oraşe cu peste 100.000 de locuitori precum: Oradea, Tărgu-Mureş, Ploieşti, Bacău, Braşov, Sibiu, Galaţi, Craiova, Baia Mare şi Arad. Fiecare mall va avea o suprafaţă de inchiriat cuprinsă intre 25.000 şi 30.000 de metri pătraţi, dispusă pe două sau trei niveluri, peste 1.000 de locuri de parcare şi circa 150 de magazine. Pe lăngă proiectul Tiago Malls, Mivan are in derulare in Bucureşti dezvoltarea centrului comercial Liberty Center şi a ansamblului rezidenţial New Town Residence, ansamblu ce cuprinde 655 de apartamente in zona Dristor. Şi grupul spaniol-american Red investeşte peste 100 de milioane de euro in construcţia a două mari centre comerciale in Arad şi Brăila. Complexul Armonia din Arad include un hipermarket Carrefour şi are o galerie de peste 80 de magazine şi restaurante. Grupul are investiţii in Romănia, a căror valoare depăşeşte 400 de milioane de euro, aflate in diferite stadii de dezvolatre, din care cele mai importante sunt Complexul Trident Plaza din Constanţa şi ansamblul rezidenţial Natura Residence din Capitală.


Cartierul de la mare

Westhouse Group va investi 1,5 miliarde de euro pănă in 2014 pentru implementarea a 20 de proiecte imobiliare in Romănia. Primele trei proiecte vor demara in această toamnă in Constanţa, investiţia totală ridicăndu-se la 50 de milioane de euro. Cel mai mare proiect, denumit Oasis Residence, se va realiza in localitatea Ovidiu şi se va intinde pe o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi. Vor fi ridicate zece blocuri ce vor avea subsol, parter plus cinci sau şapte etaje. In total vor fi realizate 414 apartamente, terenuri de tenis, piscină şi 385 de locuri de parcare. Cel de-al doilea proiect, denumit Central Apartaments, va fi construit in oraşul Constanţa pe o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi. Aici vor fi realizate 89 de apartamente şi garsoniere şi 95 de locuri de parcare. Corallia Residens este cea de-a treia investiţie şi constă intr-un imobil de locuinţe de vacanţă, amplasat in staţiunea Mamaia pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. Imobilul va avea 34 de apartamente şi 44 de locuri de parcare. Preţul mediu al unei garsoniere variază intre 50.000 şi 55.000 de euro, iar pentru un apartament de la 112.000 la 120.000 de euro. "Preţul variază in funcţie de suprafaţa spaţiului de locuit şi de opţiuni", a explicat Nicoleta Radu, business director Westhouse Group.

×
Subiecte în articol: economic