x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Războiul regilor asfaltului

Războiul regilor asfaltului

de Elena Stan    |    23 Noi 2007   •   00:00
Războiul regilor asfaltului

Inaugurarea pasajului rutier din zona comercială Băneasa a dat prilejul politicienilor să-şi aducă noi acuze şi să joace incă o carte in războiul asfaltului.


Inaugurarea pasajului rutier din zona comercială Băneasa a dat prilejul politicienilor să-şi aducă noi acuze şi să joace incă o carte in războiul asfaltului.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au inaugurat ieri al doilea pasaj rutier din zona comercială Băneasa, de pe DN 1 Bucureşti - Ploieşti. Lucrările realizate de Lena au costat 3,78 milioane de euro, iar pasajul are şase benzi, cu o lungime de 526 metri şi o lăţime de 25,8 metri. Pentru a evita accidentele, autorităţile au desfiinţat semaforul de după pod, din dreptul Străzii Privighetorilor, unde pănă pe 30 martie va fi construită o pasarelă pentru pietoni. Portughezii de la Lena realizează şi pasajul subteran din zona intersecţiei Bulevardului Aerogării cu Şoseaua Ion Ionescu de la Brad, investiţia fiind de aproximativ 9,5 milioane de euro.


NEMULŢUMIRI. Prezent la inaugurarea pasajului, Tăriceanu a cerut scuze şoferilor bucureşteni. "Deşi nu sunt primar al Bucureştiului, imi cer scuze pentru traficul din Capitală", a afirmat Tăriceanu. Premierul a declarat că traficul este blocat din cauza "regilor asfaltului", protejaţi de Cotroceni. "Sunt anumite firme in Romănia, in special aceşti simpatici regi ai asfaltului, protejaţi de Cotroceni, care vor să pună măna pe toate lucrările, dar nu au forţă de muncă şi capacitate tehnică suficientă pentru a duce lucrările la bun sfărşit. Acaparează totul in Bucureşti, deschid zeci de şantiere, după care işi duc oamenii şi utilajele in altă parte, unde au de terminat o altă lucrare, pentru că nu au forţa suficientă să acopere tot. Acesta e motivul principal pentru care traficul in Bucureşti, şi nu numai, este dereglat, in dispreţul cetăţenilor", a spus Tăriceanu.


RÃ...SPUNSUL REGILOR. Gruparea formată din Dorinel Umbrărescu, patronul firmei Spedition UMB, Dan Besciu şi Sorin Vulpescu, patronii firmei Euro Construct Trading ’98 şi ai celebrului restaurant Golden Blitz, localul preferat de preşedintele Traian Băsescu, este cunoscută sub denumirea de "regii asfaltului". "Noi avem toate utilajele şi oameni necesari pentru finalizarea lucrărilor. Nu am nici o lucrare intărziată, care să blocheze traficul din centrul Capitalei. Am un singur proiect in centrul Bucureştiului, pe Strada George Enescu", a spus Dan Besciu, unul dintre patronii firmei Euroconstruct.


Replică

"Scuzele sunt justificate şi le accept şi in calitate de participant la trafic, dar sunt ingrijorat că nu işi asumă intreaga responsabilitate cu privire la aglomeraţie. Tăriceanu a inaugurat un pod inceput de Mitrea (...) Eu nu voi inaugura niciodată lucrări incepute de alţii. Pănă in mai 2008 vor fi gata multe din proiectele asumate la inceputul mandatului meu", a replicat Videanu. Edilul Capitalei a mai spus că premierul este rău informat cănd spune că responsablitatea circulaţiei aparţine Primăriei, afirmănd că, dimpotrivă, aparţine Brigăzii de Poliţie Rutieră, din subordinea Ministerului Internelor. Despre licitaţiile de la Primăria Capitalei, Videanu susţine că au fost intotdeauna corecte şi aşteaptă oricănd un control.
  • Monica A. Capatos

×
Subiecte în articol: economic