x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Record: Românii au cheltuit cu cardul în străinătate 1 miliard de lei în trimestrul trei

Record: Românii au cheltuit cu cardul în străinătate 1 miliard de lei în trimestrul trei

17 Noi 2010   •   22:23

Românii au efectuat în trimestrul al treilea plăţi prin POS la comercianţii din străinătate cu carduri emise în ţară în valoare de 966 milioane de lei, cea mai mare sumă înregistrată până în prezent, iar retragerile de la ATM din afara ţării au urcat la 380 de milioane de lei, potrivit datelor BNR.

Valoarea tranzacţiilor la POS-urile din afara ţării este cu 25% mai mare faţă de cea înregistrată la finele trimestrului anterior, când au fost efectuate plăţi de 771 milioane de lei.

Retragerile de numerar de la bancomatele din străinătate utilizând carduri emise de băncile din România reprezintă, de asemenea, un nivel maxim istoric.

Pe de altă parte, suma tranzacţiilor la comercianţii din ţară, efectuate cu carduri emise în străinătate, a urcat la o valoare record, de 404 milioane de lei, cu 25% peste nivelul din trimestrul anterior.

O altă creştere semnificativă au înregistrat tranzacţiile de retragere de numerar de la ATM-urile din ţară cu carduri emise în afara ţării. În perioada iulie-septembrie au fost înregistrate retrageri de numerar în cuantum de 821 milioane de lei, cu peste 50% faţă de trimestrul anterior şi cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

×