x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Noi reguli în UE pentru ambalajele de unică folosință. Ce se va întâmpla cu pungile sau capsulele de cafea

Noi reguli în UE pentru ambalajele de unică folosință. Ce se va întâmpla cu pungile sau capsulele de cafea

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2022   •   15:49
Noi reguli în UE pentru ambalajele de unică folosință. Ce se va întâmpla cu pungile sau capsulele de cafea
Sursa foto: Hepta

Comisia Europeană vrea să impună noi reguli pentru ambalajele de unică folosință cu scopul de reducere a deșeurilor, scrie Bloomberg.

Acestea vizează utilizarea mai sustenabilă a plasticului și hârtiei, fiind vizate o gamă largă de produse printre care capsulele de cafea, pet-urile, pungi de unică folosință, abțibilduri de pe fructe. 

Normele, care ar urma să fie adoptate ăn următoarele zile, au în vedere ca ambalajele de unică folosință să poată fi recilate mai ușor sau să fie biodegradabile. 

"O economie circulară a ambalajelor va ajuta la decuplarea dezvoltării economice de utilizarea resurselor naturale. Cantitatea de ambalaje a crescut mai rapid în ultimii ani decât venitul naţional brut, ceea ce a condus la creşterea emisiilor de CO2 şi a altor emisii poluante, precum şi la supra exploatarea resurselor naturale, a pierderii de diversitate şi la poluare", se arată în documentul executivului comunitar.

Este vorba despre ambalajele folosite în industria alimentară dar și cea de produse chimice. 

Prin urmare, companiile vor fi nevoite să utilizeze mai puține ambalaje iar autoritățile vor trebui să prevadă ca 65% dintre deșeurile de ambalaje sunt recilate până în 2025. 

În prezent, circa 40% din plasticul folosit în UE și 50% din hârtie sunt destinate ambalajelor. 

×