x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reprezentanţii MECMA în AGA şi CA care nu donează sumele la Fondul de solidaritate vor fi înlocuiţi

Reprezentanţii MECMA în AGA şi CA care nu donează sumele la Fondul de solidaritate vor fi înlocuiţi

17 Iun 2010   •   00:00

Cea mai mare parte a reprezentaţilor Ministerului Economiei în Consilii de Administraţie, Consilii de Supraveghere şi AGA la companii la care instituţia are participaţii au acceptat să doneze veniturile aferente acestor funcţii la Fondul de Solidaritate, iar cei care nu au acceptat vor fi înlocuiţi.

"Din cei 55 de reprezentanţi ai Ministerului Economiei în Consilii de Administraţie (CA), Consilii de Supraveghere şi AGA, 48 au depus declaraţii de donare a sumelor la Fondul de Solidaritate, doi au renunţat (la funcţii - n.r.) pentru că nu vor să depună aceste sume, iar astăzi (joi - n.r.) îi înlocuiesc. Cinci dintre ei nu au putut fi contactaţi, iar dacă aceştia nu acceptă, îi voi înlocui", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei, Adriean Videanu, potrivit Mediafax.

El a adăugat că din luna iunie toţi angajaţii ministerului Economiei vor avea o singură sursă de venit, respectiv salariul.

"Din luna iunie, toti angajaţii şi reprezentanţii ministerului în CA şi AGA vor dona sumele pe care le primesc în Fondul de Solidaritate. Aceste sume nu au nicio legătură cu sursele bugetare. Deci, toţi vor avea o singură sursă de venit, adică salariul", a mai spus ministrul Economiei.

Instituţia va face publice numele celor care nu au dorit să doneze sumele obţinute pe lângă salariu, după ce va avea discuţii cu cele cinci persoane care nu au putut fi contactate.



×
Subiecte în articol: redactie