x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie RESTRICŢII RIDICATE / Liber la muncă pentru români

RESTRICŢII RIDICATE / Liber la muncă pentru români

de Diana Scarlat    |    09 Ian 2009   •   00:00

Românii pot lucra în Ungaria, Grecia, Spania, Portugalia şi Danemarca fără a deţine permis de muncă, în condiţii egale cu cetăţenii acestor state sau cu cetăţenii celorlalte state membre UE.



Începând cu 1 ianuarie 2009, românii şi bulgarii pot munci în Ungaria, Grecia, Portugalia şi Spania fără a avea nevoie de permise de muncă. Exact la doi ani de la intrarea României şi a Bulgariei în UE, muncitorii noştri vor beneficia de drepturi egale cu cetăţenii respectivelor ţări şi cu ceilalţi muncitori din Uniunea Europeană. Vor avea aceleaşi drepturi şi în Danemarca, de la 1 mai 2009, când regatul va ridica restricţiile de liberă circulaţie a forţei de muncă din România şi Bulgaria. În schimb, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Austria, Luxemburg, Olanda şi Belgia vor prelungi cu trei ani restricţiile.

Oficialii de la Geneva consideră extinderea acordului de liberă circulaţie pentru români şi bulgari drept "vitală". Consiliul de stat din Geneva a anunţat ieri că doreşte reînnoirea acordului privind libera circulaţie a persoanelor şi extinderea lui la România şi Bulgaria, lucru care s-ar putea întâmpla la 8 februarie, prin referendum.

×
Subiecte în articol: economic