x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România a încasat peste două miliarde de euro de la Comisia Europeană în acest an

România a încasat peste două miliarde de euro de la Comisia Europeană în acest an

04 Oct 2013   •   12:00
România a încasat peste două miliarde de euro de la Comisia Europeană în acest an

Comisia Europeană a rambursat României peste două miliarde de euro în perioada 1 ianuarie - 2 octombrie 2013, suma totală returnată în actuala perioadă de programare fiind de peste 4,2 miliarde de euro, potrivit unui comunicat de presă emis de ministerul Fondurilor Europene.

“România a încasat peste două miliarde de euro de la Comisia Europeană în acest an, valoarea totală a rambursărilor ajungând în prezent la un nivel aproape dublu faţă de sfârşitul anului 2012. Cu alte cuvinte, suma încasată în 2013 este aproape egală cu cea returnată de Comisie în întreaga perioadă 2007-2012, fapt care demonstrează eficienţa măsurilor implementate de Guvernul României în acest an”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Cea mai mare sumă a fost rambursată în cadrul Programului Operaţional Regional - peste 572 milioane de euro. Pe locul al doilea din punct de vedere al fondurilor rambursate se situează Programului Operaţional Sectorial Dezvoltare Resurselor Umane, în cadrul căruia au fost returnate fonduri în valoare de peste 571 milioane de euro. Prin Programul Operaţional Sectorial Mediu au fost rambursate fonduri de peste 441 milioane de euro, iar prin Programul Operaţional Sectorial Transport a fost returnată o sumă de peste 429 milioane de euro.

La data de 2 octombrie a.c., suma solicitată Comisiei pentru a fi rambursată României era de peste 4,56 miliarde de euro, rata de absorbţie curentă ajungând astfel la aproape 24%.

×
Subiecte în articol: romania miliarde euro Comisia Europeana