x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România investiţiilor

România investiţiilor

02 Dec 2010   •   18:23

Ca atare, România nu poate elabora un buget numai pentru plata salariilor şi finanţarea cheltuielilor sociale, filozofia bugetară pentru anul 2011 fiind alocarea a cât mai mulţi bani pentru investiţii şi cofinanţare, a declarat joi Ialomiţianu.

“Filozofia bugetară pentru 2011 este următoarea: cât mai mulţi bani pentru investiţii şi cofinanţare. România nu poate să elaboreze un buget numai să plătească salarii şi să finanţeze cheltuielile sociale”, a spus ministrul după un seminar organizat de reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Centrul Român de Politici Europene.

El a precizat că aşteaptă ca ministrul Muncii, Ioan Botiş, să-i prezinte în perioada următoare varianta optimă de reducere a cheltuielilor sociale.

“Există o decizie foarte clară a Guvernului României privind raţionalizarea cheltuielilor sociale. Ministrul Muncii are această responsabilitate, de reducere a cheltuielilor sociale. În momentul de faţă, aceste cheltuieli au pondere însemnată în bugetul consolidat”, a arătat Ialomiţianu.

×