x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România, la 23 de ani depărtare de civilizaţie. Cum am îmbrăcat regresul în hainele progresului

România, la 23 de ani depărtare de civilizaţie. Cum am îmbrăcat regresul în hainele progresului

de IncomeMagazine    |    05 Dec 2012   •   08:07
România, la 23 de ani depărtare de civilizaţie. Cum am îmbrăcat regresul în hainele progresului
Sursa foto: Timi Slicaru/Income Magazine

Decalajele României faţă de cele mai multe ţări europene, reduse în perioada interbelică, s-au adâncit în comunism şi s-au menţinut la o distanţă stabilă până în 2008.

De atunci încoace constatăm că, în pofida sprijinului financiar al UE, înapoierea României persistă în toate aspectele vieţii cotidiene, de la guvernare la starea economică a populaţiei. După 20 de ani în care tranziţia s-a împletit cu criza, rămânerea în urmă istorică a devenit un decalaj sistemic.

Ce urmează? Seara, ora 22.15. Aflat într-o maşină, pe un drum european , traversez o localitate rurală. În dreapta mea, un prieten care în ultimii 10 ani a locuit în Boston (SUA). În timp ce îşi făcea de lucru pe la butoanele radioului, pe şosea apare un grup de tineri deplasându-se pe jos în contrasens. După ce am executat manevra de depăşire mă întreabă, prefăcându-se că nu ştie: „în România pietonii nu circulă pe trotuare?”.

Îi răspund că da, dar numai atunci când acestea există!

Citeşte întreaga analiză pe incomemagazine.ro




Citeste si
Vrei să-ţi „măriți” afacerea? Şi în criză poţi obţine un preţ bun

Ce mai vând băncile la licitaţie
10 greşeli de evitat la schimbarea carierei




×
Subiecte în articol: regres