x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România, lovită de bătrâneţe

România, lovită de bătrâneţe

27 Feb 2012   •   21:00

Imbatranirea populatiei si scaderea numarului de locuitori con­stituie reale motive de ingrijo­rare pentru piata muncii. Aceasta situatie impune, impreuna cu alti factori negativi, masuri rapide precum flexibilizarea pietei, crearea de locuri de munca si atragerea romanilor care au emigrat inapoi in tara, arata Manpower.

'In contextul schimbarilor de­mo­grafice care se manifesta la ni­vel global, scaderile considerabile ale volumului populatiei re­pre­zin­ta si in Romania un fenomen im­portant. Statistici ale Secreta­ria­tu­lui Natiunilor Unite arata ca pana in 2050 una din cinci persoa­ne la nivel global va avea 60 de ani sau peste. Imbatranirea popu­la­tiei este un trend confirmat atat pe plan mondial, cat si in Romania. Realizand o corelare a scaderii po­pulatiei cu imbatranirea acesteia, perspectiva devine in­gri­jo­ra­toare', potrivit ManpowerGroup Romania. Masuri care sa combata acest fenomen demografic si care sa asigure stabilitatea pietei muncii din punct de vedere al disponibilitatii personalului ar trebui sa fie adoptate constant, conform sursei citate.

Studiul Manpower arata ca 53% dintre angajatorii din Romania au dificultati in ocuparea pozitiilor-cheie din interiorul organizatiilor lor. Forta de munca romaneasca si din strainatate a fost nevoita sa apeleze la masuri precum migratia catre piete cu nevoi mai mari de personal ori cu cereri mai ridicate in ceea ce priveste anumite categorii de cali­ficari.

×
Subiecte în articol: economia