x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România primeşte 1,5 miliarde de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii

România primeşte 1,5 miliarde de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii

23 Apr 2009   •   00:00

Banca Europeană de Investiţii va creşte până la 1,5 miliarde euro valoarea totală a programelor sale pentru România, în 2009, de la 1,2 miliarde euro, a declarat directorul biroului BEI la Bucureşti, Milena Messori.



"Am avut o întâlnire cu guvernatorul băncilor europene la sfârşitul anului 2008, în care am decis să majorăm cu 30 la sută contribuţia prin programe financiare, pentru a reduce impactul crizei în statele cu care colaborăm", a spus oficialul BEI, citat de Agerpres. Proiectele BEI în România pentru 2009 au ca ţintă dezvoltarea sectorului de transporturi, infrastructura şi sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, a precizat Messori.

Milena Messori a fost numită oficial în acest post la 1 aprilie, este absolventă a Universităţii din Geneva, Facultatea de Economie şi are un master în Afaceri Internaţionale la Universitatea George Washinton din Statele Unite.

În perioada 1997-2002 a lucrat ca manager de proiect la Banca Mondială, în 2003-2006 a lucrat ca ofiţer de credit la BEI Luxemburg, iar în 2006-2009 a lucrat ca ofiţer de investiţii pentru ţările partenere la BEI Luxemburg, după care a preluat postul din România.

×
Subiecte în articol: economic