x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii, datori la Fisc fără să ştie

Românii, datori la Fisc fără să ştie

de Daniela Ivan    |    13 Iul 2018   •   11:45
Românii, datori la Fisc fără să ştie

Mulţi români au aflat, după ce şi-au deschis contul virtual la ANAF, că au datorii către Fisc de care nu au ştiut. Apar cu sume restante, însă nu li se spune de unde provin aceste datorii către stat. Unii s-au adresat la ghişeele ANAF, însă nici acolo nu au primit explicaţii.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, promite că până la toamnă fiecare român va şti ce restanţe totale are de plată către stat şi va fi înştiinţat de unde provin acestea, defalcat, pentru fiecare datorie în parte. În plus, “românii vor scăpa de poprirea pe conturi”. Ministrul afirmă că această decizie va fi luată la pachet cu alte măsuri benefice pentru oamenii de rând. "Nu te poți uita în ochii unui român simplu care n-are niciun fel de instrument de apărare. O să vedeți că o să dispară această abordare agresivă din partea statului până la finele anului”, a declarat Teodorovici.

Ministerul Finanţelor lucrează la o prevedere prin care cei care plătesc până la un anumit termen să fie scutiţi de plata penalităţilor şi a dobânzilor penalizatoare. Datele ANAF arată că în ultimii 5 ani contribuabilii persoane fizice au acumulat datorii la stat în valoare de 14-15 miliarde de lei. Problema este că ANAF nu a trimis în ultimii cinci ani de zile decizii de impunere către anumite categorii de contribuabili.

“Poprirea dispare. Nu o să mai găsească românul un cont blocat pe neașteptate - pleacă într-o excursie în afara țării și se trezește că nu poate să-și acceseze niciun fel de cont deoarece, pentru o sumă minoră, a blocat cineva toate conturile" Eugen Teodorovici

 

 

×
Subiecte în articol: datori la Fisc romani