x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ruşii de la Sberbank nu vor să preia şi Volksbank România

Ruşii de la Sberbank nu vor să preia şi Volksbank România

de Daniela Ivan    |    13 Apr 2011   •   16:05

Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, ar putea prelua toate activele Volksbank International din Europa Centrală şi de Est, cu excepţia Volskbank România.

Informaţia a apărut în cotidianul rusesc Vedomosti, care citează surse apropiate managementului Sberbank. Potrivit sursei citate, un director al Sberbank a declarat pentru Vedomosti că extinderea ar putea începe în viitorul apropiat. Pe lângă România, Volskbank International mai operează în Slovacia, Cehia, Ungaria, Slovenia, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Serbia şi Ucraina.Surse din sistemul bancar susţin că reprezentanţii Sberbank s-au întâlnit la Bucureşti şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Pe de altă parte, Volksbank România nu este implicată direct în procesul de 'due dilligence' şi nici nu are informaţii privind desfăşurarea acestuia, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanţii băncii.

"Vreau să subliniez încă o dată faptul că Volksbank România, la fel ca toate celelalte subsidiare ale Grupului, nu este implicată direct în procesul de 'due dilligence' şi nici nu are informaţii despre desfăşurarea acestuia. Aşa cum domnul preşedinte a declarat şi în cadrul conferinţei de presă, focusul nostru este pe repornirea business-ului şi atingerea obiectivelor, procesul de due-dilligence fiind în atribuţiile acţionariatului", au spus oficialii Volksbank România.

Volksbank România este cea mai mare subsidiară a Volksbank Internaţional, cu active de peste 5,2 miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: bănci ruşii bcr volskbank