x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie S&P a revizuit perspectiva ratingurilor României de la negativă la stabilă

S&P a revizuit perspectiva ratingurilor României de la negativă la stabilă

09 Mar 2010   •   00:00

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a revizuit de la negativă la stabilă perspectiva ratingurilor pe termen lung ale României, ca urmare a programului susţinut de reformă bugetară şi a probabilităţii ca Guvernul să continue respectarea acordului cu FMI.

"Revizuirea perspectivei reflectă opinia noastră privind programul susţinut de reforme bugetare şi probabilitatea ca guvernul să continue respectarea acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE), atenunând astfel presiunile financiare externe", a declarat Marko Mrsnik, analist S&P.

Economia României îşi va reveni, probabil, uşor în acest an, mai ales din cauza recuperării cererii pe pieţele externe, notează S&P.

Cererea internă va rămâne redusă, ca urmare a consumului şi investiţiilor scăzute, determinate de condiţiile dificile de creditare şi de planul guvernului de consolidare a finanţelor statului.

În urma avansului deficitului bugetar al României în 2009, la 7,8% din PIB potrivit metodologiei S&P, guvernul intenţionează să coboare balanţa negativă a bugetului de stat la 6,4% în 2010.

×
Subiecte în articol: rating redactie FMI s&p