x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Salariaţii de la BCR intră în grevă japoneză

Salariaţii de la BCR intră în grevă japoneză

de Daniela Ivan    |    28 Feb 2011   •   19:50

Peste 7.000 de salariaţi ai BCR, membri de sindicat, vor intra astăzi în grevă japoneză, susţine Ciprian Ionescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Indepedente din Banca Comercială Română, într-un comunicat de presă.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că boardul BCR vrea să le elimine sau să le suspende pentru doi ani bonusurile legate de performanţa băncii, să le elimine indexările sala­riale legate de inflaţie, să le micşoreze plăţile compensatorii pentru concedierile indivi­duale/co­lective. Oamenii pro­tes­tează şi faţă de modificările Codului Muncii în varianta propusă de Consiliul Investitorilor Străini.

"Această grevă japoneză urmăreşte să atragă atenţia anchetatorului că salariaţii nu mai acceptă sacrificii pentru următorii doi ani şi că sunt mai hotărâţi ca niciodată să-şi apere drepturile!", spune Ciprian Ionescu.

Greva japoneză, spun sindi­caliştii, este o continuare a măsurilor de protest faţă de răspunsul pe care conducerea BCR l-a dat salariaţilor vineri, 25 februarie 2011, la trei ore după protestul desfăşurat de liderii organizaţiilor sindicale în faţa sediului social din Calea Vic­toriei nr. 15, Sector 3. Angajaţii cali­fică atitudinea conducerii BCR drept nejustificată şi iresponsabilă.

Dacă nu se va ajunge la un consens cu privire la contractul colectiv de muncă ce ar urma să se aplice în următorii doi ani, Federaţia Sindicatelor Indepedente din Banca Comercială Română va declanşa procedura conflictului de interese, susţine liderul sindical.

×