Salata, aparent banală atunci când o cumperi, pune o serie de probleme, când ești agricultor și vrei să o cultivi.
Bune premergătoare pentru cultura salatei sunt culturile prăşitoare care au fost îngrăşate în anul culturii cu gunoi de grajd şi lasă terenul curat de buruieni.
Pregătirea terenului
Pentru cultura salatei terenul trebuie să fie bine mărunţit şi nivelat. Înaintea executării arăturii de bază se înlătură toate resturile vegetale de la cultura anterioară şi se administrează gunoi de grajd (50-60 t/ha) superfosfat, (100 kg/ha) şi sare potasică (75 kg/ha). Odată cu fertilizarea se execută arătura de bază la 28-32 cm adâncime.
Citește și Culturile de usturoi
Rețeta zilei de vineri. Tocănița Sfintei Vineri, cu bureți și arpagic
Mărunţirea terenului se face toamna, pentru că salata se seamănă primăvara timpuriu.
Salata. Cum se cultivă, cum se întreține, cum se recoltează
Semănatul
Salata se însămânţează direct în câmp, la distanţa de 20 cm între rânduri şi 13-18 cm pe rând. Adâncimea de semănat este de 1-2cm până la 3cm, în funcţie de umiditatea solului şi epoca de semănat, folosindu-se 2gr sămânţă/ mp.
Data semănatului
Se poate semăna în 2-3 etape, începând din luna martie până în luna septembrie.
Lucrări de întreţinere/ combaterea ecologică a dăunătorilor/ recoltarea
...............................
Află tot ce trebuie să știi despre cultivarea salatei AICI